Lækker salat med friske bær…
Dagens salat er velegnet som tilbehør til sommerens grill med kylling, røde bøffer eller fisk.
I bunden er der baby spinat og ovenpå halverede cherrytomater, avocado i skiver, rødløg, agurkeskiver, halverede radiser, orange snackpeber i skiver, grønne asparges. I midten feta og som topping er der brugt ristede græskarkerner der har fået et drys flagesalt og friske jordbær.
Salaten kan også stå alene, hvis du spiser vegetarisk, men i så fald bør du overveje at tilsætte æg eller planteproteiner f.eks. i form af ristede kikærter.
Anretning og servering:
Som du måske har bemærket, anretter jeg primært mine salater på et stort fad, hvor hver grøntsag, knas osv har deres egen plads fremfor at alt blandes sammen i en skål. På den her måde, kan alle selv forsyne sig med det de bedst kan li.
Af samme grund serverer jeg også dressings ved siden af og gerne to forskellige slags; een der er cremet og lækker som f.eks. min hjemmelavede dressing med frisk rosmarin og en olie/eddikedressing eller en tyk balsamico.
Knas må der til:
Et absolut must er, at der bare SKAL være knas i en god salat.
Derfor har jeg altid flere forskellige slags stående i tætsluttende glas, så de er lige ved hånden, når behovet melder sig:
- Mandler
- Saltede peanuts
- Valnødder
- Hasselnødder
- Ristede græskarkerner med flagesalt
- Tamariristede mandler
- Chilimandler
- Sprøde kikærter
- Balsamicoristede græskarkerner
Rigtig god fornøjelse!