Når det gerne må være ekstra lækkert…
Ikke så meget snak, for den her frokost skal bare nydes – og det skal være lige nu….sådan har jeg det hver gang jeg laver den her rugbrødstoast.
Jeg ved godt, at for langt de fleste vil en sådan frokost høre fridagene til, men det er vel også på sådanne dage, at det gerne må være lidt ekstra lækkert.
Jeg er vild med kombinationen af avocado, røget laks og æg, der både smager skønt, er sundt og mætter godt og længe.
Rugbrødstoast med røget laks, avocado og spejlæg
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til 1 toast
- 1 skive (stor skive) rugbrød eller palæobrød ristet på begge sider
- ½ stk avocado – moset med gaffel
- ½ stk lime (saften)
- 2 skiver røget laks
- ½ bundt dild
- ½ håndfuld friske spirer
- 2 stk æg – som spejlæg
- Lidt flagesalt, friskkværnet peber og Chipotle Honey Rub fra Epic Spice eller lidt chipotle chilikrydderi
- Evt lidt sød chilisauce (til spejlægget)
Instruktioner
Sådan gør du
- Rist rugbrødet/palæobrødet på begge sider
- Mos avocadoen med en gaffel og dryp med lidt lime
- Læg avocadomosen over på det ristede brød, læg røget laks på.
- Lav et dobbelt spejlæg i en lille pande
- Drys flagesalt, friskkværnet peber og chipotle honey rub over
- Server med masser af frisk dild og spirerLæg resten af limen på tallerknen, hvis der skal lidt ekstra lime på laksen
- Dryp evt lidt sød chilisauce henover spejlægget
- Nyd det hele
Og så har jeg en forkærlighed for friske krydderurter og spirer. Til laks foretrækker jeg et stort bundt frisk dild og spirer af rosenradiser som fungerer både som tilbehør og pynt.
Spiser du lchf/keto…?
Jeg har lavet opskrifter på palæo/stenalderbrød, hvor der hverken er brugt mel eller sukker. Brødet kan du bruge i stedet for almindeligt rugbrød. Du finder opskrifterne her:
Godt køkkengrej…
Godt køkkengrej gør bare det hele meget lettere og passer du godt på dine gryder og pander, har du dem livet ud.
Jeg laver mine dobbelte spejlæg i en minipande, fra det franske firma @DeBuyer. De laver bare super godt køkkengrej, også professionelle kokke anvender. Jeg bruger minipanderne til både spejlæg, omeletter, blinis og små tærter og de passer til alle varmekilder – også en tur på grillen eller ovnen.
Opskriften kommer nedenfor – rigtig god fornøjelse!