En virkelig skøn og lækker måde at tilberede kylling på og så kan du selv tilsætte lige netop de krydderier og marinader, der passer til dine smagsløg.
Pulled chicken
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 kg kyllingebryst
- Lidt olivenolie
Det skal du bruge til rubben:
- Lidt salt og friskkværnet peber
- 2 spsk sød paprika
- 2 spsk brun farin (Alternativt: Rå rørsukker)
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk løgpulver
- ½ tsk chipotle chili (Alternativ: Cayenne peber)
Instruktioner
- Tænd ovnen på 130 grader over- og undervarme
- Rør alle ingredienserne til rubben sammen
- Gnid rubben godt ind i kyllingebrysterne
- Smør et ildfast fad med lidt olivenolie og læg kyllingebrysterne ned i fadet og dæk det godt til med staniol.NB: Der skal IKKE tilsættes væde, da kyllingen "smider" en del under tilberedningen – og det er rigeligt.
- Sæt fadet ind i den opvarmede ovn på midterste ovnrille og lad det stå i 3 timer.
- Efter 3 timer, tages fadet ud af ovnen og staniol'en fjernes.Har din kylling afgivet meget væde, kan du hælde lidt af saften over i en skål og bruge det til at justere konsistensen med. Træk de smørmøre kyllingebryster fra hinanden med to gafler.
- Server pulled chicken i burgers, pitabrød, wraps, i nachos eller salater.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Jeg er vild med at lave den ellers lidt ferske kylling ret spicy og bruger derfor varme krydderier som sød paprika, spidskommen og chipotle(chili). Mine drenge foretrækker en god BBQ – så prøv dig frem og find din egen favorit.
Selvfølgelig er pulled chicken ikke lige nogen man laver på 30 minutter, men heldigvis tar forberedelsen ikke mange minutter og resten klarer ovnen. Lav evt. en lidt større portion end du lige står og skal bruge. Resterne smager fantastisk i burgers, nachos eller som fyld i en salat. Derudover er pulled chicken fryseegnet. Benyt dig af et godt tilbud på kyllingebryst og lav en kæmpe portion, du efterfølgende pakker i mindre portioner og putter i fryseren.
Hurtig genvej til pulled chicken:
Har du ikke de tre timer det tager at lave pulled chicken i ovnen, kan du skyde genvej ved at koge kyllingebrysterne i lidt bouillon indtil de er helt møre. Herefter trævler du dem med en gaffel og vender kødet i dit foretrukne krydderi og eller en god BBQ-sauce.
Jeg må skynde mig at sige, at det intet har med den rigtige pulled chicken at gøre, da smag og konsistens ikke når samme niveau som den langtidsstegte. Men jeg ved også, at mange er presset på tid og derfor er glade for de smutveje, der nu engang er. Så nu er tippet givet videre til dig.