Sådan laver du de lækreste pølsehorn eller pølser i svøb
Hvem kan sige nej-tak til et friskbagt pølsehorn…? Ingen hjemme hos os! Men de er altså også virkelig gode, for de er dejligt bløde og luftige og så er de bagt med en rigtig god pølse.
Pølsehorn har altid været et absolut must-have til ungerne, både som en lille kærlig hilsen i madpakkerne, som en hurtig snack, når lækkersulten meldte sig eller til at tage med på farten. Og ja, jeg skriver ungerne….men altså vi voksne har nu heller aldrig kunnet stå for et lækkert pølsehorn.
Pølsehorn
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 9 stk pølser af rigtig god kvalitet skåret i halve
- 5 dl fingervarm minimælk
- 25 gr gær
- 2 spsk sukker
- Evt 20 gram bageenzymer (Kan udelades, men gir bare et ekstra lækkert og luftigt brød)
- 3 spsk olivenolie
- 600 gram hvedemel
- 10 gram fint salt
- 1 stk æg til pensling
Instruktioner
- Opløs gæren i den fingervarme minimælk og tilføj herefter hvedemel, olivenolie, sukker og evt bageenzymer. Vent med at tilsætte saltet!
- Lad røremaskinen køre dejen et par minutter inden du tilføjer saltet.Sæt hastigheden op på fuld styrke og lad maskinen køre dejen blank og glat og indtil den slipper kanterne af røreskålen. Så er dejen færdig.Tip: Jeg lægger altid en fast hånd oven på min røremaskine, når den skal arbejde med en tung dej på høj hastighed. Så passer du godt på din røremaskine.
- Når dejen kørt glat og blank (se evt video i selve opslaget), dækker du skålen til og lader den hæve 1 time et lunt sted.
- Drys lidt mel ud på bordet, hæld dejen ud og del den i 18-20 nogenlunde lige store stykker. Stram dejen op og tril til boller. De dækkes til og hæver 30 minutter.
- Med fingrene trækkes bollerne ud i en rektangel og i den nederste halvdel snittes med en kniv eller pizzahjul nogle snit.Læg en pølse på den øverste del og rul den ned over snitfladerne (se video i opslaget). På den måde får dine pølsehorn en flot overflade.
- Dæk dem til og lad dem efterhæve 30 minutter inden du pensler dem med sammenpisket æg og bager dem ved 225 grader alm. ovn i ca 10 – 12 minutter.Det er vigtigt, at pølsehorn bages godt, så de får en flot gyldenbrun overflade og ikke er underbagte inden i, hvor pølsen sidder.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tip til opskriften
Pølsehorn skal naturligvis opbevares på køl, og de her holder sig både bløde og luftige og i ca 3 dage. Heldigvis er de også fryseegnede. Så hvorfor ikke bage en stor portion, næste gang, der er kvalitetspølser på tilbud, og så smide dem i fryseren? Jeg er sikker på, at de vil vække glæde hos både store og små.
Vild med lækkert brød, så se lige her!
Jeg har tidligere delt en opskrift på lækre luksus pølsehorn, men derudover finder du også andre opskrifter på mega lækkert brød. Se bare her:
Rustikke italienske brød med sprød skorpe og store lufthuller
Focaccia – opskrift med smeltende varm ost og sprød bacon
Focaccia – minifocaccia opskrift hvidløgssmør og cheddarost
Focaccia med ost, karamelliserede løg og kartofler
Pizza – italiensk pizza med salami og to slags oste
Brydebrød juletræ med ost og hvidløg
Brydebrød – pull apart med pesto og ost
Sprøde butterdejsstænger med rød pesto og ost
Pizza Bianco – Kartoffelpizza med mozzarella og creme fraiche
Focaccia Muffins – nem og æltefri opskrift på mini focaccia
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!