Pølsehorn – sådan laver du de lækreste pølsehorn

Sådan laver du de lækreste pølsehorn eller pølser i svøb

Hvem kan sige nej-tak til et friskbagt pølsehorn…? Ingen hjemme hos os! Men de er altså også virkelig gode, for de er dejligt bløde og luftige og så er de bagt med en rigtig god pølse.

Pølsehorn har altid været et absolut must-have til ungerne, både som en lille kærlig hilsen i madpakkerne, som en hurtig snack, når lækkersulten meldte sig eller til at tage med på farten. Og ja, jeg skriver ungerne….men altså vi voksne har nu heller aldrig kunnet stå for et lækkert pølsehorn.

Pølsehorn

Vær den første til at vurdere!
Bløde og luftige pølsehorn til snacks og madpakken
Antal: 18 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 9 stk pølser af rigtig god kvalitet skåret i halve
  • 5 dl fingervarm minimælk
  • 25 gr gær
  • 2 spsk sukker
  • Evt 20 gram bageenzymer (Kan udelades, men gir bare et ekstra lækkert og luftigt brød)
  • 3 spsk olivenolie
  • 600 gram hvedemel
  • 10 gram fint salt
  • 1 stk æg til pensling

Instruktioner

  • Opløs gæren i den fingervarme minimælk og tilføj herefter hvedemel, olivenolie, sukker og evt bageenzymer. Vent med at tilsætte saltet!
  • Lad røremaskinen køre dejen et par minutter inden du tilføjer saltet.
    Sæt hastigheden op på fuld styrke og lad maskinen køre dejen blank og glat og indtil den slipper kanterne af røreskålen. Så er dejen færdig.
    Tip: Jeg lægger altid en fast hånd oven på min røremaskine, når den skal arbejde med en tung dej på høj hastighed. Så passer du godt på din røremaskine.
  • Når dejen kørt glat og blank (se evt video i selve opslaget), dækker du skålen til og lader den hæve 1 time et lunt sted.
  • Drys lidt mel ud på bordet, hæld dejen ud og del den i 18-20 nogenlunde lige store stykker. Stram dejen op og tril til boller. De dækkes til og hæver 30 minutter.
  • Med fingrene trækkes bollerne ud i en rektangel og i den nederste halvdel snittes med en kniv eller pizzahjul nogle snit.
    Læg en pølse på den øverste del og rul den ned over snitfladerne (se video i opslaget). På den måde får dine pølsehorn en flot overflade.
  • Dæk dem til og lad dem efterhæve 30 minutter inden du pensler dem med sammenpisket æg og bager dem ved 225 grader alm. ovn i ca 10 – 12 minutter.
    Det er vigtigt, at pølsehorn bages godt, så de får en flot gyldenbrun overflade og ikke er underbagte inden i, hvor pølsen sidder.
  • Rigtig god fornøjelse!

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tip til opskriften

Pølsehorn skal naturligvis opbevares på køl, og de her holder sig både bløde og luftige og i ca 3 dage. Heldigvis er de også fryseegnede. Så hvorfor ikke bage en stor portion, næste gang, der er kvalitetspølser på tilbud, og så smide dem i fryseren? Jeg er sikker på, at de vil vække glæde hos både store og små.

Jeg har tidligere delt en opskrift på lækre luksus pølsehorn. Måske du også har lyst til at prøve dem.

Luftige og bløde pølser i svøb til snack og madpakke

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments