Mexicansk salsa
Pico de gallo må siges at være noget nær en grundpille i det mexicanske køkken. Den er også kendt som salsa fresca. Sidstnævnte passer rigtig godt, for her er der virkelig tale om en let og frisk salsa.
Grundelementerne i pico de gallo er som i andre salsa’er godt modne tomater. Derudover tilsættes der løg, grøn chili, lime, salt, friskkværnet peber og masser af koriander. Sidstnævnte har vi det så (desværre), et noget anstrengt forhold til, og koriander bliver derfor altid erstattet af bredbladet persille. Har du ikke samme modvilje mod koriander, skal du endelig holde fast i den.
Pico de gallo
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 12-14 stk cherrytomater – skal være godt modne og skåret i kvarte
- 1 stk rødløg – fintsnittet
- 1-2 fed hvidløg – fintsnittet
- 1 stk grøn chili – fjern kerne og snit fint
- 1 håndfuld koriander eller bredbladet persille – fintsnittet
- 1 stk lime – saften af den ene 1/2 og resten skæres i både, der lægges ved den færdige salsa.
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Bland det hele og smag til med limesaft, flagesalt og friskkværnet peber.Lav salsa'en i god tid – den har godt af at trække lidt inden servering.
Det perfekte tilbehør…
Vi er vilde med pico de gallo og den passer selvsagt til alle mexicanske retter. Men det ville være synd, at nøjes med de mexicanske retter – for den er virkelig dejlig.
Derfor er den stort set på bordet hele sommeren igennem – især i den periode med de søde solmodne danske tomater. Uhmmmm!!
Vi spiser den som tilbehør til sommerens grillmad, som f.eks. marinerede kyllingespyd, som topping på omeletter, i wraps og oven på lækkert brød f.eks. de her skønne flûtes.
Vild med lækkert tilbehør…?
Så er de her opskrifter måske lige noget for dig…..