Cremet, spicy og med den lækreste umamismag. Vi snakker om peanutbutterdressing, der hurtigt blir helt uundværlig som sauce eller dip til dine salater og friske forårsruller.
Heldigvis tager det blot få minutter at lave den lækre dressing og jeg hører til de dovne, der tager blenderen i brug. Men har du ikke lige en blender, kan du sagtens røres dressingen i hånden.
Peanutbutterdressing
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 100 gram Peanutbutter
- 2 spsk Tamari saya sauce
- 1 stk økologisk lime (saften plus lidt af den friskrevne skal)
- 2 spsk risvineddike
- 2-4 tsk tabasco alt efter hvor stærk din dressing skal være
- 1 stor tsk friskrevet ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 stor spsk flydende honning
- 2 spsk sød chilisauce
- Evt ekstra peanuts hvis du ønsker ekstra knas
- Evt lidt kokosmælk til at justere konsistensen med
Instruktioner
- Alle ingredienserne (undtaget de ekstra peanuts) lægges i blenderglasset og køres til en jævn og cremet dressing. Blir dressingen for tyk, kan den tyndes op med lidt vand eller kokosmælk.
- Smag dressingen til og tilføj ekstra tabasco, hvis du ønsker den ekstra stærk.Vil du lave en ekstra crunchy dressing, tilføjes en lille håndfuld peanuts i blenderglasset til allersidst. Men pas på de ikke knuses helt.Du kan også hakke peanuts med en kniv og vende dem i den færdige dressing.
- Brug din peanutdressing som dip til dine grøntsagsstænger, friske forårsruller eller i en lidt tynderes version som salatdressing.
- Opbevares i en lukket beholder på køl, hvor den fint holder sig en uges tid.
- Rigtig god fornøjelse!
Jeg er glad for en ekstra crunchy dressing, så jeg tilføjer en håndfuld peanuts lige før dressingen er færdig i blenderen. Rører du dressingen i hånden, hakker du blot peanuts fint eller groft alt efter hvad du ønsker og rører dem ind i den færdige dressing.
På samme måde, kan du nemt regulerer styrken i smagen. Nogle foretrækker en nærmest sød og mild smag, mens andre foretrækker en mere spicy smag. Hører du til sidstnævnte, kan du nemt spice dressingen op ved at tilsættes ekstra chilisauce/tabasco.
Vil du se flere opskrifter på dip og dressings, så prøv f.eks. den her cremede lækre Krydderurte dressing, Dressing med rosmarin og honningdijon, Sauce tartar eller prøv mine tips til, hvordan du kan krydre din honning, så den får ekstra dejlig smag.
Det er så hyggeligt at følge med. Så hvis du vælger at bruge mine opskrifter, så blir jeg glad, hvis du på Instagram tagger mig under #majspassion eller @majspassion.
Rigtig god fornøjelse!