Hjemmelavet tomatsauce…
Den er bare lækker…som i VILDT lækker! og svært vanedannende – så nu er du advaret!
Pastasauce – tomatsauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1.2 kg godt modne tomater – skåret i grove stykker
- 2 stk rød peberfrugt – skåret i grove stykker
- 2 stk rødløg – skåret i både
- evt ¼ stk frisk rød chili – fintsnittet
- 4 fed knuste eller fintsnittede hvidløg
- ¼ dl olivenolie
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Glaserede rødløg:
- 2 stk rødløg i fine både
- ½ dl mørk balsamico
Tilbehør:
- friske basilikumsblade
- friskrevet parmesan
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader
- Læg de ituskårede grøntsager (tomater, peberfrugt, rødløg, hvidløg og evt chili) i en bagepladepande og dryp med olivenolie og giv et drys flagesalt og friskkværnet peber.
- Sæt dem ind i den varme ovn og lad dem bage til de falder sammen og er helt gennembagte. Det tager ca 20-25 minutter.
- Imens laver du de glaserede rødløg og koger pastaen al dente
Sådan laver du de glaserede rødløg:
- Varm lidt olivenolie op på en pande og steg rødløgsbådene til de er klare. Tilsæt den mørke balsamico og lade et koge ind, så løgene bliver glaserede.
Færdiggørelse af pastasaucen:
- Du kan bruge både en blender og en stavblender. Hvis du ønsker en lidt tykkere konsistens på den færdige pastasauce løfter du de bagte grøntsager over i blenderglasset uden at tage væden med.Læg også halvdelen af de glaserede rødløg over i blenderglasset.Blend til saucen opnår den ønskede konsistens.
- Smag pastasaucen til med flagesalt og friskkværnet peber.
- Vend den i pastaen, drys med resten af de glaserede rødløg, friskrevet parmesan og friske basilikumsblade.
- TIP: Pastasaucen – tomatsaucen er naturligvis fryseegnet. Så lav gerne en stor portion næste gang, der er billige tomater eller drivhuset bugner. Frys den ned i mindre portioner, så har du altid en lækker pastasauce lige ved hænderne.
- Husk du kan følge mig på instagram og på den måde altid holde dig opdateret på alt det nye, der sker herinde på bloggen.
- Rigtig god fornøjelse!
Lidt om opskriften
Jeg ved godt, at mange af jer vil tænke “ahhh er det nu også nødvendigt”, for den færdigkøbte pastasauce fungerer da fint. Og det forstår jeg godt. Har jo selv været i den travle hverdag engang med tre sultne drenge osv. Så hvis du stritter lidt imod og mere hælder til de lette løsninger, så er jeg helt med.
Når jeg nu alligevel vil opfordre dig til at lave din egen, så behøver det jo ikke være et enten-eller-valg. Brug den færdiglavede de dage, hvor det ikke kan være anderledes. Men har du en dag med lidt ekstra tid, eller skal i lave lidt ekstra lækkert i week-enden, så prøv den!
Når ja, den er selvfølgelig fryseegnet. Så finder du billige tomater eller når de bugner i drivhuset, så kan du lave en stor portion som du putter i fryseren. Så har du altid en lækker pastasauce lige ved hånden.
Så nemt er det…
Opskriften på den hjemmelavede pastasauce er heldigvis meget hurtig og nem. Du skal blot snitte tomater, rødløg, hvidløg og peberfrugter (og evt lidt rød chili) i grove stykker, vende dem i olivenolie og så bage dem 25 minutter i ovnen. Imens rister du lidt rødløg på panden og tilsætter mørk balsamico og lader dem koge lidt ind. Herefter skal det hele blot en tur i blenderen og smages til – et voila, hjemmelavet luksus pastasauce!
Jeg bruger primært pastasaucen, hvor jeg enten vender den med spaghetti eller kæmpepasta, drysser lidt af de glaserede rødløg henover, friskrevet parmesan og et drys basilikumsblade. Den kan naturligvis også bruges som tomatsauce i cannelloni og lasagne.