En vildt lækker – Pasta med kylling og svampe i flødesauce
Følger du mig herinde eller på de sociale medier, vil du vide, at jeg er meget – altså MEGET glad for gryderetter.
Jeg synes de på alle måder er geniale. Du kan putte næsten alle de grøntsager i, som du kan hitte på. De er lette at lave og kan laves i store portioner, som kan fryses ned. Så er der nem mad på travle dage. Nåh ja, og så det vigtigste….de smager forrygende!
Vi spiser rigtig meget kylling, der faktisk er vores vigtigste proteinkilde. Foretrækker du den her pastaret uden kød, kan du nemt lave den vegetarisk eller vegansk. Du udelader blot kyllingekødet og erstatter madlavningsfløden med en vegansk en af slagsen.
Pasta med kylling og svampe i cremet flødesauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst skåret i mundrette stykker
- 300 gram champignoner skåret i kvarte
- Lidt olivenolie til at stege i
- 1 stort rødløg – fintsnittet
- 3 fed hvidløg – fintsnittet
- 2 stk store snackpebre skåret i mindre stykker
- 2 store håndfulde spinat
- 2 ½ dl Orzo pasta (små pasta der ligner store riskorn)
- 2.5 dl madlavningsfløde
- 5 dl grøntsagsbouillon (5 dl vand og terning kyllingebouillon)
- 1 glas rød pesto af god kvalitet
- 1 spsk Chipotle Honey Rub fra @epicspice (Alternativt bruger du chipotle chili, røget paprika, oregano og timian – eller all-round krydderi)
Instruktioner
- Varm en gryde eller pande med høje kanter op med lidt olie og steg kyllingestykkerne til de får en fin gylden stegeskorpe. De behøver ikke gennemsteges. Tag dem over på en tallerken imens du laver saucen.
- Steg herefter champignoner til de er gyldentbrune. Læg dem over til kyllingestykkerne.
- Sauter herefter løg, hvidløg og snackpeber til de er klare. De skal IKKE tage farve.
- Tilføj bouillon og madlavningsfløde og kog det igennem et par minutter. Skrab eventuelle stegerester fri fra bunden – de giver dejlig smag til saucen. Tilføj pasta og den røde pesto. Rør grundigt ned på bunden de første minutter og dæk herefter gryden med låg. Sænk varmen til det kun simrer ganske svagt og lad pastaen koge al dente. Det tager mellem 10 og 15 minutter.
- Tilføj spinaten og vend den godt rundt indtil den falder sammen.Læg herefter kyllingen og champignonerne tilbage i gryden og vend det hele grundigt rundt.
- Server evt sammen med en dejlig salat.
- TIP: Du finder Orzo pasta i Coop, hvor den står sammen med al den anden tørrede pasta.
Tilbehør…
Pasta er (desværre) ikke vildt sundt, så jeg vil klart anbefale at servere en stor blandet salat ved siden af. Du kan herinde på bloggen finde et væld af sunde og lækre salater, du kan afprøve.
I dag lavede jeg en dejlig grønkålssalat med nektariner og valnødder. Den skulle du prøve!
Vild med pasta…?
Er du også vild med lækre pastaretter, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter, hvor pasta af forskellig skals indgår. Du finder alle opskrifterne under fanen med PASTA, men herunder får du nogle direkte links:
Pasta med laks og spinat i cremet flødesauce
Pasta med bagte tomater og hvidløg – vegetarisk opskrift
Pasta verde – pasta i cremet grøn pestosauce med ærter
Pasta med kæmperejer i cremet parmesansauce
Pasta a la carbonara med bagte tomater og parmaskinke
Citronpasta – opskrift på cremet lækker citronpasta med ricotta og spinat