Pasta med kylling og svampe i flødesauce

En vildt lækker – Pasta med kylling og svampe i flødesauce

Følger du mig herinde eller på de sociale medier, vil du vide, at jeg er meget – altså MEGET glad for gryderetter.

Jeg synes de på alle måder er geniale. Du kan putte næsten alle de grøntsager i, som du kan hitte på. De er lette at lave og kan laves i store portioner, som kan fryses ned. Så er der nem mad på travle dage. Nåh ja, og så det vigtigste….de smager forrygende!

Vi spiser rigtig meget kylling, der faktisk er vores vigtigste proteinkilde. Foretrækker du den her pastaret uden kød, kan du nemt lave den vegetarisk eller vegansk. Du udelader blot kyllingekødet og erstatter madlavningsfløden med en vegansk en af slagsen.

Pasta med kylling og svampe i cremet flødesauce

5 fra 1 vurdering
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst skåret i mundrette stykker
  • 300 gram champignoner skåret i kvarte
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 1 stort rødløg – fintsnittet
  • 3 fed hvidløg – fintsnittet
  • 2 stk store snackpebre skåret i mindre stykker
  • 2 store håndfulde spinat
  • 2 ½ dl Orzo pasta (små pasta der ligner store riskorn)
  • 2.5 dl madlavningsfløde
  • 5 dl grøntsagsbouillon (5 dl vand og terning kyllingebouillon)
  • 1 glas rød pesto af god kvalitet
  • 1 spsk Chipotle Honey Rub fra @epicspice (Alternativt bruger du chipotle chili, røget paprika, oregano og timian – eller all-round krydderi)

Instruktioner

  • Varm en gryde eller pande med høje kanter op med lidt olie og steg kyllingestykkerne til de får en fin gylden stegeskorpe.
    De behøver ikke gennemsteges. Tag dem over på en tallerken imens du laver saucen.
  • Steg herefter champignoner til de er gyldentbrune. Læg dem over til kyllingestykkerne.
  • Sauter herefter løg, hvidløg og snackpeber til de er klare. De skal IKKE tage farve.
  • Tilføj bouillon og madlavningsfløde og kog det igennem et par minutter. Skrab eventuelle stegerester fri fra bunden – de giver dejlig smag til saucen.
    Tilføj pasta og den røde pesto. Rør grundigt ned på bunden de første minutter og dæk herefter gryden med låg. Sænk varmen til det kun simrer ganske svagt og lad pastaen koge al dente. Det tager mellem 10 og 15 minutter.
  • Tilføj spinaten og vend den godt rundt indtil den falder sammen.
    Læg herefter kyllingen og champignonerne tilbage i gryden og vend det hele grundigt rundt.
  • Server evt sammen med en dejlig salat.
  • TIP: Du finder Orzo pasta i Coop, hvor den står sammen med al den anden tørrede pasta.
Bedøm opskriften
5 fra 1 vurdering

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tilbehør…

Pasta er (desværre) ikke vildt sundt, så jeg vil klart anbefale at servere en stor blandet salat ved siden af. Du kan herinde på bloggen finde et væld af sunde og lækre salater, du kan afprøve.

I dag lavede jeg en dejlig grønkålssalat med nektariner og valnødder. Den skulle du prøve!

Vild med pasta…?

Er du også vild med lækre pastaretter, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter, hvor pasta af forskellig skals indgår. Du finder alle opskrifterne under fanen med PASTA, men herunder får du nogle direkte links:

Pasta med laks og spinat i cremet flødesauce

Pasta med bagte tomater og hvidløg – vegetarisk opskrift

Pasta verde – pasta i cremet grøn pestosauce med ærter

Pasta med kæmperejer i cremet parmesansauce

Pasta a la carbonara med bagte tomater og parmaskinke

Citronpasta – opskrift på cremet lækker citronpasta med ricotta og spinat

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments