Pasta med bagte tomater og hvidløg – vegetarisk opskrift

Pasta med bagte tomater og hvidløg

Nem og alligevel vildt lækker pastaret med få ingredienser med masser af dejlig smag.

Pastaen er vendt med bagte tomater og hvidløg, frisk basilikum og masser af friskrevet parmesan. Så enkelt og alligevel så lækkert.

De bagte tomater og hvidløg er hurtige at lave, så du behøver ikke frygte flere timers tilberedning. Tvært imod er de både lette og hurtige at lave, og vil være klar lige så hurtigt som du har kogt pastaen.

Pasta med bagte tomater og hvidløg

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker opskrift på pasta med bagte tomater og hvidløg, frisk basilikum og masser af parmesan
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 500 gram pasta – koges efter anvisning på pakken (Husk at gemme 2-3 dl af pastavandet, når du hælder det fra.)
  • 600 gram cherry- og blommetomater gerne i forskellige farver – skåret i halve
  • 2-3 stk hele solohvidløg skåret i halve eller 1 alm hvidløg (skal ikke pilles)
  • Ca ½ dl olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk basilikum (store blade fintsnittes)
  • 80-100 gram friskrevet parmesan

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær tomaterne i halve og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg dem gerne med skærefladen opad.
    Bruger du solohvidløg skæres de i halve ellers lægger du bare et helt hvidløg på bagepladen.
    Dryp med olivenolie og drys med flagesalt inden bradepanden sættes ind i den varme ovn i ca 25 minutter eller indtil både tomater og hvidløgene er bagte.
  • Kog imens pastaen efter anvisning på pakken.
    Når du hælder vandet fra den færdige pasta, så husk at gemme 2-3 dl til saucen.
  • Tag de færdigbagte tomater og hvidløg ud af ovnen.
    Pil skallen af hvidløgene og mos dem med en gaffel. Mos også nogle af tomaterne, men ikke alle.
  • I gryden, hvor du lige har kogt pastaen tilføjer du et par dl af kogevandet fra pastaen, halvdelen af den friskrevne parmesan, lidt frisk basilikum, lidt af de bagte hvidløg og halvdelen af de bagte tomater.
    Rør rundt så parmesanen opløses og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Vend den kogte pasta i saucen og server med ekstra bagte tomater henover, frisk basilikum og masser af friskrevet parmesan.
    Stil gerne en humpel parmesan og et lille rivejern med ind på bordet sammen med flagesalt og en peberkværn. Så kan alle selv forsyne sig.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Tip: Bag gerne en ekstra portion tomater og hvidløg. De holder sig fint på køl et par dage og passer perfekt til bruschettas evt med en cremet burrata på toppen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vild med pasta

Er du også vild med pasta, så vil du helt sikkert have lyst til at prøve mine andre opskrifter med pasta i hovedrollen.

Prøv lige at se her:

Pasta med kæmperejer i cremet parmesansauce

Pasta verde – pasta i cremet grøn pestosauce med ærter

Pasta med kødboller i krydret tomatsauce – nem opskrift

Pasta carbonara med kylling, bagte tomater og burrata

Citronpasta – opskrift på cremet lækker citronpasta med ricotta og spinat

Og mange flere, når du under mine opskrifter kigger ind under fanen med PASTA.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments