nem og lækker pastaret: Cremet pasta med bagt feta og tomater.
Jamen så skulle du prøve den her på engang enkle og lette opskrift, der forener det bedste fra Middelhavskøkkenet; nemlig pasta, solmodne tomater, cremet feta, frisk basilikum, hvidløg og skøn olivenolie. Alt sammen noget, der gir dig en himmelsk smagsoplevelse i hver en bid! Kort og godt: Vi laver pasta med bagt feta, cherrytomater og hvidløg!
Jeg har tidligere delt en opskrift med bagt feta, tomater og oliven. Den kan jeg virkelig anbefale!
Pasta med bagt feta, tomater og hvidløg
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 400 gram spaghetti af god kvalitet
- 1 blok fetaost (250 – 300 gram) (Du kan IKKE bruge salatost)
- 400 gram cherrytomater eller blommetomater
- 1 helt hvidløg delt i to
- Lidt olivenolie af god kvalitet f.eks. @Gridelli
- Lidt frisk basilikum
- Lidt salt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader
- Læg fetaosten ned i et ovnfast fad og fordel tomaterne rundt om
- Snit hvidløget igennem og læg de to halvdele ned i fadet.
- Dryp gavmildt med en rigtig god olivenolie. Jeg brugte olivenolie med citron fra @Gridelli
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bag i ovnen 20 minutter eller indtil tomaterne er bagte.
- Kog pastaen al dente, og gem 1-2 dl af kogevandet til at justere saucen med.
- Tag fadet ud af ovnen: Løft de bagte hvidløg ud af fadet. Pres de enkelte fed ud og mos dem sammen med de bagte tomater. Rør det hele godt sammen med den bagte fetaost og vend herefter den kogte pasta i.Tip: Med mindre du er meget glad for bagte hvidløg, kan du gemme resterne og bruge dem som spread på ristet brød, i dressings og på kød.
- Smag til med lidt salt og masser af friskrevet sort peber og pynt med lidt ekstra frisk basilikum.Virker retten for tør, så juster med lidt af kogevandet.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tip til opskriften
Den cremede vegetariske pastaret er blevet enormt populær og det forstår jeg godt. Den er så dejlig nem at lave – og hurtigt. Derudover vil den fungere både som hverdagsmad på de dage, hvor man lige trænger til lidt ekstra forkælelse og naturligvis er den oplagt som gæstemad evt sammen med lidt lækkert focacciabrød og en enkel grøn salat.
Begge opskrifter er så dejligt nemme, da de blot skal samles i et fad og sættes i ovnen, der så klarer resten. Så skal der blot koges pasta, der vendes i retten og krydres med frisk basilikum og masser af friskkværnet peber.
Jeg har brugt en spaghetti af høj kvalitet. Det synes jeg altid man bør, for det kan altså smages. Foretrækker du fettuccine eller pasta penne, fungerer de også rigtig godt.
Jeg lægger et helt overskåret hvidløg med i fadet – og bare rolig. Bagte hvidløg får en dejlig mild og rund smag, der intet har med rå hvidløg at gøre. Når hvidløget er bagt, kan du nemt smutte de enkelte fed ud og mose dem. Det gør det nemt at justere mængden af hvidløg.
Vil du gerne variere retten, kan du prøve at udskifte basilikum med andre krydderurter ligesom du kan tilføje frisk spinat. Vil du bruge frisk spinat, tilsættes den sammen med den friske basilikum og skal dermed ikke bages med.
Er du vild med bagte tomater, så prøv også min opskrift på Pasta med bagte tomater og burrata eller Bagt feta med tomater og oliven.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!