tærte med pære og nødder
I dag får du en super nem og hurtig opskrift på en pæretærte, hvor alle kan være med.
Faktisk er det måske noget af en tilsnigelse, at kalde den en tærte, for den har ingen tærtebund.
Tærtebunde er i min optik fuldkommen spild af plads til det, det hele handler om – nemlig fyldet! Derfor springer jeg stort set altid tærtebunden over. Det har jeg også gjort i dagens opskrift.
Pæretærte
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1-2 stk Godt modne pærer (jeg har brugt conference)
- 100 gram blødt smør
- 100 gram rørsukker (du kan udskifte rørsukkeret med sukring gold og kokosblomstsukker)
- 2 stk æg str. L
- 125 gram mandelmel
- 40 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1 stk økologisk citron – skallen heraf
- ½ håndfuld hasselnødder – grofthakkede eller flager (som drys)
Instruktioner
- Tænd ovnen på 160 grader alm ovn
- Tilsæt herefter mandelmel, hvedemel, bagepulver, æg og fintrevet citronskal. Kør dejen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i en smurt tærteform
- Skræl de godt modne pærer og skær dem i kvarte eller halve alt efter deres størrelse og fjerne kernehuset.
- Læg pærestykkerne ned i dejen og drys med grofthakkede hasselnødder eller hasselnøddeflager.
- Bag tærten i ca 40 minutter – tjek evt med en kødnål om dejen er gennembagt.
- Server den lune kage med letpisket fløde, creme fraiche eller en kugle vaniljeis
- Rigtig god fornøjelse!
Kager i en sund livsstil…
Kager er ikke det jeg gør mest i – det indrømmer jeg gerne. Jeg kan ellers vældig godt li at bage og familien er vilde med det. Men brød og kage, der indeholder mel og sukker, hører efter min mening bare ikke ind i en sund livsstil. Eller jo – hver ting til sin tid.
Vi er på ingen måde fanatiske herhjemme. Vi har den holdning, at ved at spise sundt og holde igen med stivelsesholdige fødevarer og sukker i hverdagene, kan vi tillade os lidt ekstra i week-ender og ferier.
Når jeg så bager, forsøger jeg at bruge gode råvarer og så lidt sukker og hvidt mel som muligt. Det er bl.a. en af grundene til, at pæretærten ikke har en traditionel tærtebund.
Pæretærten indeholder kun ganske lidt mel, 40 gram faktisk. Det er meget lidt. Resten er udskiftet med det langt sundere mandelmel.
Jeg har brugt rå rørsukker, men du kan fint udskifte det med f.eks. Sukrin Gold eller en kombination af Sukrin Gold og kokosblomstsukker.
Måske lige noget for dig….
Vil du også gerne spise kage med mindre sukker og stivelse…? Så kan det være, nogle af de her opskrifter, er noget for dig.