Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Pæretærte
Antal
1
tærte
Ingredienser
1-2
stk
Godt modne pærer (jeg har brugt conference)
100
gram
blødt smør
100
gram
rørsukker (du kan udskifte rørsukkeret med sukring gold og kokosblomstsukker)
2
stk
æg str. L
125
gram
mandelmel
40
gram
hvedemel
½
tsk
bagepulver
1
stk
økologisk citron - skallen heraf
½
håndfuld
hasselnødder - grofthakkede eller flager (som drys)
Tilberedning
Tænd ovnen på 160 grader alm ovn
Tilsæt herefter mandelmel, hvedemel, bagepulver, æg og fintrevet citronskal. Kør dejen til en ensartet masse.
Fordel dejen i en smurt tærteform
Skræl de godt modne pærer og skær dem i kvarte eller halve alt efter deres størrelse og fjerne kernehuset.
Læg pærestykkerne ned i dejen og drys med grofthakkede hasselnødder eller hasselnøddeflager.
Bag tærten i ca 40 minutter - tjek evt med en kødnål om dejen er gennembagt.
Server den lune kage med letpisket fløde, creme fraiche eller en kugle vaniljeis
Rigtig god fornøjelse!