Omelet

Med smeltet ost og soltørrede tomater

En af mine foretrukne frokostretter er omelet og hvor jeg tidligere altid fokuserede på mindst mulig fedt, så er jeg ikke længere så fedtforskrækket. Derfor tilsætter jeg revet ost på min omelet, hvilket gir den lige et ekstra løft rent smagsmæssigt……

Du kan selvfølgelig også vælge at lave omeletten som et aftensmåltid, hvor du måske serverer en større salat som du topper med en rest kød, chorizopølse eller røget laks.

Retten er lchf/keto venlig.

Friske krydderurter året rundt:

Jeg har altid vindueskarmen fyldt med friske krydderurter og især basilikum, rosmarin og timian har en fast plads. Derudover har jeg på køl frisk dild og bredbladet persille.

Det kan lyde af meget, men passer du dem godt og husker at vande dem, holder de sig længe. I vintermånederne er de svære at få til at skyde igen, så når du har klippet en krydderurt ned, må den skiftes ud.

Heldigvis rykker sommermånederne sig nærmere, så krydderurterne kan få lov at vokse sig store og flotte udendørs. Jeg foretrækker at plante eller så dem i kummer på terrassen, hvor de står lunt og godt og lige ved hånden, når der skal laves mad – og tæt på vandkanden.

Jeg bruger krydderurter i mine salater sammen med mikrogrønt (læs artiklen om spirer her), i sammenkogte retter, som pynt på færdige retter –  ja alle steder hvor jeg kan komme efter det.

I dagens omelet, har jeg hakket bredbladet persille og lidt spicy basilikum – og ja den er spicy og virkelig god.

Det bruger jeg til 1 omelet:

 • 3 æg
 • 2 spsk fløde
 • 4 skiver rød cheddar (kunne også være Emmentaler eller Gouda)
 • Friske finthakkede krydderurter (spicy basilikum og bredbladet persille)
 • 1/2 avocado i skiver
 • 3 soltørrede tomater
 • Drys: Hvid sesam
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber samt lidt chipotle (kan udelades)
 • Lidt olivenolie eller smør til panden
 • Salaten er lavet af: Frisé-salat, små tomater, agurk, grønne asparges, mikrogrønt og en rest kød

Sådan gør jeg:

 1. Pisk æg, fløde, salt, peber og chipotle sammen
 2. Varm panden op med lidt olivenolie eller smør
 3. Hæld æggemassen på sammen med osten enten i skiver eller revet
 4. Sænk varmen, så den ikke brænder på i bunden
 5. Hak krydderurterne fint og drys dem over
 6. Læg nogle soltørrede tomater på
 7. Lad massen stivne imens du laver en lille salat
 8. Vip den over på en stor tallerken eller serveringsbræt og pynt med skiver af avocado
 9. Vil du have kødet varmt, vender du det på panden imens du pynter din omelet
 10. Drys lidt hvid sesam over avocadoen

Velbekomme🧡

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments