Et vidunderligt brød….
Store ord om noget så simpelt, som et brød – men det er altså ganske vidunderligt!
Nuvel, det kræver selvfølgelig at man er glad for oliven – ellers bager du det til dine gæster og jeg lover dig, at det gir plus på værtindekontoen.
Olivenbrød | Ostegratineret
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 1 stk aflangt italienskinspireret brød eller flûtes – skåret igennem på langs
- 180 gram sorte oliven uden sten – grofthakkede
- 180 gram grønne oliven uden sten – grofthakkede
- 1 stor skefuld Mayonnaise af god kvalitet fx Hellmann's
- 125 gram smør (stuetemp)
- 1 stor kvist Frisk rosmarin – fintsnittet
- Krydderier: lidt chipotle chili, flagesalt, friskkværnet peber
- 125 gram Friskrevet Manchego ost
- 1 håndfuld Friskrevet Parmesan
Instruktioner
Så nemt er det:
- Tænd ovnen på 180 grader
- Læg de to halve brød på en bageplade beklædt med bagepapir
- I en skål røres først smør sammen med mayonnaise, krydderier og den fintsnittede rosmarin.
- Vend herefter den fintrevne Manchego ost i og herefter de grofthakkede oliven.Sørg for at alt røres godt sammen!
- Fordel/smør blandingen på de to brød og riv frisk parmesan henover.
- Stil dem ind i den varme ovn til gratinering.Når osten er smeltet og begynder at tage lidt farve, tages brødene ud, køles lidt af inden de skæres i mindre stykker.
- Server brødet lunt – rigtig god fornøjelse!TIP: Brødet kan fryses. Tø brødet op og varm det godt igennem i ovnen inden servering
Valg af brød….
Et lækkert friskbagt brød er altid at foretrække, men du behøver ikke bage det selv. Har du en god bager, der laver aflange italienskinspirerede brød, så kan du fint bruge det. Det har jeg selv gjort denne gang, fordi jeg fik overraskende gæster og derfor ikke kunne nå, at bage selv.
Men vil du helst bage dit eget brød, kan jeg anbefale at bruge enten dej til flûtes eller focacciabrød, som du så blot former til et aflangt fladt brød. Når brødet er bagt, er det meget vigtigt, at det får mulighed for at køle helt af inden du skærer det igennem på langs. Skærer du det imens det stadig er varmt inden i, vil det smuldre, når du skal smøre olivenmassen på. Det ville være super ærgerligt.
Alternativt bager du brødet dagen i forvejen, så er det meget lettere at skære det igennem.