mad-Muffins…
Savner du lidt lækker inspiration til din egen eller familiens madpakker….? Så er jeg sikker på, at de her muffins vil bringe glæde.
Det smarte ved de her muffins er, at du nemt kan variere fyldet alt efter, hvad der lige måtte ligge i grøntsagsskuffen. Jeg havde en pose frisk spinat, en rød snackpeber og nogle forårsløg, der trængte til at blive spist. Derfor kom de til at udgøre en del af fyldet i mine muffins sammen med lidt skinkestrimler og revet cheddar.
Muffins
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 3 fed hvidløg – fintsnittet
- Lidt olivenolie til at stege i
- 250 gram frisk spinat – grundigt skyllet og duppet tør
- 100 gram skinkestrimler eller anden form for pålæg
- 150 gram friskrevet rød cheddar eller anden ost
- 1 stor rød snackpeber – fintsnittet
- 2-3 stk forårsløg – fintsnittet
- 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. oregano, timian, basilikum
- ½ tsk sød paprika
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 200 gram hvedemel
- 100 gram fuldkornsmel
- 2 tsk bagepulver
- 2 stk æg
- 2 dl minimælk
- 100 gram smeltet smør
- Lidt græskarkerner som drys (Kan også være solsikkefrø eller nødder)
Instruktioner
- Varm olivenolien op i en gryde og sauter hvidløgene til de er klare, men de skal IKKE tage farve.Tilføj herefter spinatbladene og vend dem rundt indtil de er helt faldet sammen.Sluk for varmen og lad dem køle lidt af inden du presser så meget væde ud som muligt.
- I en skål blandes den revne ost, spinat, de øvrige grøntsager og skinke med mel, bagepulver, krydderier og alt blandes grundigt sammen.
- Smelt smør i en lille gryde og tilsæt mælken, så smørblandingen kun er lunken. Pisk æggene heri og vend det hele grundigt sammen med de øvrige ingredienser.
- Tænd ovnen på 200 grader.Jeg har ikke en muffinform med non-stick, så jeg bruger papirsmuffinforme, som jeg sætter ned i hullerne på metal muffinformen. Det hjælper til at holde sammen på de lidt tunge muffins.
- Fordel massen i 12 forme og drys med græskarkerner, solsikkefrø eller nødder inden de bages i ovnen i ca 30 minutter.Tjek med en kødnål om de er færdigbagte.
- Tip: De er fryseegnede og skal ellers opbevares på køl.
- Rigtig god fornøjelse!
Normalt holder jeg mig langt væk fra skinkestrimler, men da jeg gerne ville lave en børnevenlig opskrift, fik de lov at komme med i indkøbskurven. Vil du hellere lave en mere spicy muffin, kan du f.eks. snitte lidt scorizopølse i strimer og putte dem i – eller helt udelade pålæg, hvis du foretrækker det.
Jeg er ret vild med rød cheddar, som jeg køber hele og selv river eller skærer i blogge. Du kan naturligvis tilsætte andre oste, men vælg gerne en, der kan smelte og som også smager af lidt.
Mere til frokost…?
Nu, hvor vi alligevel har bevæget os ind på frokosten, vil jeg gerne give dig lidt mere inspiration med på vejen. Herunder kommer nogle links, du måske vil have lyst til at udforske:
Focaccia med ost, tomater og grøn pesto
Luksus Pølsehorn – Lækre, luftige og bløde pølsehorn
Cæsar salat med kylling – nem og mættende opskrift
Grønt smørrebrød – lækkert smørrebrød uden kødpålæg
Galette med squash og burrata – opskrift med butterdej
Galette med cherrytomater og burrata
Stenbiderrogn – serveret på blinis med avocado
Broccolivafler med laks og avocado