Forkæl dine Smagsløg med Middelhavs Kylling med Bagte Oliven og Lime
Jeg elsker de smagsfulde Middelhavsretter, der med få ingredienser tryller et vidunderligt måltid frem uanset om det er hverdag eller week-enden.
I dag har jeg lavet en nem og dejlig kyllingeret, der også tager udgangspunkt i Middelhavskøkkenet og derfor får kyllingen selskab af bagte oliven og et rigtigt lime-kick.
Middelhavsmad med kylling, bagte oliven og lime
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryster af god kvalitet
- ½ dl olivenolie
- 6 fed hvidløg: 4 hele og 2 fintsnittede
- 1 spsk Chicken rub fra @EpicSpice (kan udelades)
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld frisk basilikum – fintsnittet
- 1 håndfuld frisk oregano
- 1-2 stk lime – halverede
- 4 tsk smør
- 2 håndfulde sorte kalamata oliven (gerne uden sten)
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber (smag til)
Instruktioner
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Lav en lille marinade af 2 spsk olie og 1 spsk Chicken Rub fra @EpicSpice og masser den grundigt ind i kyllingebrysterne, så de er godt dækket på alle flader.Har du ikke chicken rub kan du bruge 3/4 dele af de friske krydderurter, som hakkes fint, lidt flagesalt og friskkværnet peber.Gem resten af olien og krydderurterne til dressingen, der skal hældes over kyllingen lige før servering.
- Læg kyllingerne over i et ildfast fad og fordel en tsk smør oven på hvert bryst. Fordel de sorte oliven og halverede lime rundt om kyllingestykkerne.
- Stil fadet ind i ovnen i ca 30-40 minutter eller indtil kyllingen er gennemstegt (er du i tvivl, så stik med en kødnål og saften skal være helt klar).
- Tag fadet ud og pres saften ud af de bagte lime. Vip fadet og øs så meget af stegevæden op, som du kan. De hele hvidløgsfed maser du med en gaffel. Miks stegevæden med hvidløg, den sidste olie og resten af de fintsnittede krydderurter til en lækker dressing. Smag den til og juster med lidt ekstra salt og friskkværnet peber (hvis det er nødvendigt).
- Skær kyllingebrysterne i halve eller kvarte og læg dem over på et serveringsfad sammen med de bagte oliven og de tomme limeskaller (som pynt). Hæld krydderurtedressingen henover lige før servering.
- Server med en stor blandet salt og godt brød til.Alternativt kan du også servere små fine kartofler, fuldkornsris, quinoa eller hvad du og familien holder af.
- Rigtig god fornøjelse!
Prøv også min opskrift på Fettuccine alla Salsiccia – Toscansk pastaret med krydret pølse
Tip til opskriften
Den ovnbagte kylling, er spækket med friske krydderurter, der sammen med olivenolie, lidt smør, og saften fra de bagte lime og hvidløgsfed, gir en skøn dressing, der hældes over den færdige kylling lige inden servering. Det er SÅ godt!
Jeg bruger som oftest kyllingebryst og jeg beregner 1 stk pr person. Du kan naturligvis bruge andre udskæringer, men vær opmærksom på, at stykkerne bliver nogenlunde lige store og du skal være obs på om stegetiden skal ændres.
Hos os nyder vi Middelhavskyllingen med en stor blandet salat til og måske lidt lækkert focaccia eller rustikke italienske brød. Men altså pasta passer også rigtig godt til, hvis du f.eks. koger papardelle al dente og vender den i retten, så pastaen får lov til at tage smag fra lime-saucen.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!