Langtidshævet Valnøddebrød

Langtidshævet valnøddebrød med masser af smag

Valnøddebrød er et af mine absolutte ynglingsbrød med nødder i – og egentligt lidt sjovt. For normalt bryder jeg mig ikke om valnødder. Men i brød får de en helt anden smag, som fungerer fantastisk godt f.eks. sammen med ost og pålæg.

Valnøddebrød - Hjemmelavet langtidshævet valnøddebrød bagt med maltmel.

Valnøddebrød – langtidshævet

Vær den første til at vurdere!
Nem opskrift på lækkert langtidshævet valnøddebrød med sprød skorpe, luftig og saftig krumme og en dejlig dyb smag af valnødder og malt.
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Hævetid 10 timer
Samlet tid 10 timer 50 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge til 1 valnøddebrød:

  • 25 g gær (Vil du bage samme dag bruger du 50 g gær.)
  • Evt 2 spsk spsk surdej (kan udelades)
  • 4 dl koldt vand (Bager du samme dag, bruger du lunkent vand.)
  • 1 spsk honning
  • 10 g salt
  • 2 spsk maltmel
  • 300 g hvedemel
  • 200 g fuldkornsspeltmel eller ølandshvede
  • 150 g grofthakkede valnøddekerner

Instruktioner

  • Gæren opløses i det lunkne vand.
    TIP: Har du en surdej stående kan du med fordel tilsætte 2 spsk surdej. Det gir bare lige lidt ekstra smag, men kan sagtens udelades.
  • Rør honning i sammen med de 3 slags mel – rør til konsistensen er jævn og uden klumper
  • Tilsæt salt og valnøddekerner og ælt indtil dejen er glat.
  • Dæk dejen til og lad den hæve 1 times tid på køkkenbordet, hvorefter den stilles på køl minimum 8 timer. Ønsker du at bage samme dag, stilles dejen til hævning et lunt sted 2 timer.
  • Hæld nu dejen ud på en meldrysset bord og form den til et aflangt brød eller en kugle alt efter hvad du selv synes. Stil det over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad det hæve 1-2 timer.
  • Varm ovnen op på 225 grader (alm ovn)
  • Drys overfladen med lidt hvedemel og lav med en skarp knis et kryds hvis du har formet en kugle eller et aflangt snit, hvis brødet er aflangt.
  • Bag brødet i ca 35 minutter til overfladen er dejlig mørk og sprød og det lyder hult når du banker brødet under bunden.
  • Stil det til afkøling på en bagerist og lad det køle helt af inden du skærer det.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Andre lækre brød du kan prøve

Grydebrød med surdej
Grydebrød med surdej – Nemmeste opskrift på surdejsbrød med lækker dyb smag, saftig og luftig krumme og den eftertragtede sprøde skorpe.
Se opskriften her
Grydebrød med surdej
Grydebrød
Det bedste og nemmeste grydebrød du kan bage. Æltefrit, langtidshævet og bagt i støbejernsgryde til brød med sprød skorpe og saftig krumme.
Se opskriften her
Grydebrød - det bedste brød bagt i gryde.
Rustikke italienske brød
Lækkert italiensk madbrød med sprød skorpe og store lufthuller.
Dejen skal "æltes" på maskine, da den er meget våd.
Se opskriften her
Koldhævet foccacia
Koldhævet foccacia med rosmarin – Nem, æltefri opskrift på lækkert italiensk madbrød med sprød skorpe og dejlig krumme med store lufthuller.
Se opskriften her
Koldhævet foccacia - luftigt italiensk madbrød med rosmarin og flagesalt.

Lidt om maltmel….

Maltmel gør underværker for din bagning både når det gælder bageevne og smagen. Den fåes i to varianter, en lys og en mørk.

Den mørke maltmel anvendes fortrinsvis i rugbrød og boller, hvor den gir brødet en lækker mørk farve og en let bitter smag, der passer godt til ost og pålæg.

Den lyse maltmel er lidt mildere og knap så bitter, nærmere lidt sødlig og passer godt til lyst brød beregnet til f.eks. morgenbordet.

Maltmel bruges som et slags krydderi eller smagsgiver til brødet, dvs du skal endelig kun bruge ganske lidt. Til 1 brød bruges som oftest ikke mere end 25 gram maltmel, ellers bliver maltsmagen alt for dominerende.

Valnøddebrød - Hjemmelavet langtidshævet valnøddebrød bagt med maltmel.
Valnøddebrød - Hjemmelavet langtidshævet valnøddebrød bagt med maltmel.
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments