Grydebrød med fuldkorn

Saftigt og lækkert grydebrød med fuldkorn – æltefrit

Friskbagt brød er bare lækkert, og jeg har derfor på en eller anden måde altid gang i en dej til enten et lækkert bagværk.

Det kan være et lækkert focaccia eller boller. Især mine manitobaboller og ciabattaboller står højt på familiens ønskeliste til både morgenbrød og madpakken. Men grydebrød hitter også – og i dag kommer der endnu en opskrift til samlingen. Denne gang er opskriften uden surdej, så her kan alle være med, for den er også æltefri og skal blot røres sammen enten i hånden eller på røremaskine.

Prøv også: Grydebrød – nem æltefri opskrift uden koldhævning

Nem opskrift på lækkert grydebrød med fuldkorn

Grydebrød

Vær den første til at vurdere!
Nem og æltefri opskrift på den skønneste grydebrød med sprød skorpe.
Antal: 1 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Samlet tid 1 day

Ingredienser

  • 6 dl koldt vand
  • 1.5 tsk tørgær (Eller 10 gram frisk gær)
  • 2 spsk god olivenolie
  • 1 spsk flydende honning
  • 350 gram fuldkornshvedemel fx. Purpurhvede fra Kornby Mølle (Tip: Ønsker du et mere luftigt brød, kan du bruge 450 gram Manitobamel og 250 gram fuldkornsmel)
  • 350 gram Manitobamel eller andet god hvedemel med højt proteinindhold
  • 1.5 tsk flagesalt

Instruktioner

  • Rør alle ingredienser undtagen saltet rigtig godt sammen. Først herefter tilføjer du saltet og rører det godt ind i dejen.
    Dæk skålen til og stil den på køl i minimum 12 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet.
    Sæt en ovnfast gryde ind i ovnen og varm den og ovnen op til 250 grader varmluft. Det er VIGTIGT at gryden opnår høj temperatur, da dejen ellers vil klistre fast til bunden. Jeg varmer ovn og gryde op i 30 minutter før jeg bager.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend enderne ind over sig selv og spænd forsigtigt dejen op, ved at skubbe siderne ind under sig selv, så dejen får form af en stor stram bolle.
  • Tag den varme gryde ud af ovnen og læg dejen ned i gryden. Snit evt et mønster i dejen, sæt låget på og stil gryden tilbage i ovnen.
  • Bag den 30 minutter, herefter tager du låget af og sænker varmen til 225 grader, hvorefter du bager det færdigt i 10 minutter.
  • Brødet er færdigbagt, når det slipper gryden uden problemer og lyder hult, når du banker det under bunden.
    Tip: Ønsker du et brød med overflade, kan du sætte brødet ind i ovnen 5 minutter uden gryden.
  • Lad brødet køle af på en bagerist inden du skærer i det.
    Grydebrød er fryseegnet.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tip til opskriften

Dejen røres blot sammen på røremaskinen. Har du ingen røremaskine, kan du røre med håndkraft, da dejen er ret våd. Så skal den blot stilles på køl natten over og dagen efter er den klar!

I dagens opskrift, har jeg brug en fuldkornsmel der hedder Purpurhvede fra Kornby Mølle. Det er en rigtig lækker fuldkornsmel, der gir en skøn smag til brødet. Har du ikke lige netop den mel, kan du blot bruge en almindelig fuldkornshvedemel.

Jeg er ret vild med fuldkornsbrød, så jeg har brugt 50% hvedemel og 50% fuldkornsmel. Det er sundere og gir en dejlig smag, men gør også brødet mere kompakt. Ønsker du et luftigere brød, kan du justere på forholdet, så du bruger mere hvedemel i forhold til fuldkornsmel. Det har jeg skrevet ind i opskriften.

Det her skal du vide, før du bager grydebrød!

Hvis du ikke tidligere har bagt grydebrød, så kommer lidt lidt nyttige tips, så du får succes med dit bagværk.

  1. Den gryde du bruger skal have låg og naturligvis kunne gå i ovnen. Jeg bruger altid en støbejernsgryde der er emaljeret. Har du ikke sådan en gryde, kan du sagtens bage i en almindelig gryde. Men tjek lige, at der hverken er plastic eller træ på låg og gryde.
  2. Det er MEGET vigtigt, at gryden og ovnen varmes op i minimum 30 minutter før bagning. Er gryden ikke ordentlig varm, vil dejen hænge fast i gryden.
  3. Du må ALDRIG smøre gryden! Så ikke noget med at smøre den med smør eller olie.
  4. Er du usikker på, om du kan få brødet ud af gryden, så kan du lægge dejen over på et stykke bagepapir og lægge det ned i gryden. Men det burde ikke være nødvendigt, når blot gryden er brandvarm.

Sådan NU er du klar til at bage!

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften.

Rigtig god fornøjelse!

Grydebrød med purpurhvede - nem æltefri opskrift fra Majspassion
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments