Kyllingelår med hasselback kartofler og esdragon dip

Uhmmm saftige kyllingelår med sprøde hasselback kartofler

Hvem kan sige nej til det? Ingen her hos os i hverfald!

Hos os spiser vi kylling flere dage om ugen, men næsten altid brystkødet, men kyllingen består jo af andet og mere end selve brystkødet. Derfor kom der i dag sprøde kyllingelår på bordet. Og det var en stor succes! 

Som tilbehør lavede jeg hasselback kartofler og det er super nemt, for de skal bare ind i ovnen sammen med kyllingelårene.

Stegte kyllingelår med hasselback kartofler

Vær den første til at vurdere!
Sprøde, saftige kyllingelår med hasselback kartofler
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 700 gram kyllingelår
  • 1 kg mellemstore kartofler
  • 50 gram smør
  • 1 håndfuld sorte oliven uden sten

Marinade:

  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1-2 fed knus hvidløg
  • Lidt revet citronskal og saft fra økocitron
  • 1 kvist fintsnittet rosmarin
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Dip:

  • 1 dl creme fraiche 18%
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt fintrevet citronskal og saft fra økocitron
  • 1 kvist fintsnittet rosmarin eller esdragon

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • I en lille skål røres en marinade af lidt olie, citronsaft, fintrevet citronskal, flagesalt, friskkværnet peber og fintsnittet rosmarin.
    Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem gerne stå og trække lidt inden de steges sprøde og gyldne på panden.
    De skal ikke steges færdige, da de skal ind i ovnen sammen med kartoflerne.
  • Læg de stegte lår over på et stykke bagepapir
  • I en lille gryde smeltes smøret og den fintsnittede rosmarin røres i.
  • Vask og dup kartoflerne tørre inden der laves tynde skiver 2/3 del ned i kartoflen.
    Læg kartoflerne over på bagepapiret sammen med de stegte kyllingelår og pensl kartoflerne med det smeltede rosmarinsmør. Fordel en håndfuld sorte, stenfrie oliven over retten.
  • Sæt pladen ind i ovnen i ca 30 minutter indtil kyllingelårene er helt gennemstegte – tjek evt med en kødnål. Tag de færdigestegte kyllingelår ud og hold dem varme.
    Bag kartoflerne færdige i endnu 20-30 minutter eller til de er møre inden i og sprøde uden på. Pensl kartoflerne 3-4 gange under tilberedningen. Det gir ekstra sprødhed til kartoflerne.
    Vil du gerne have sprødt kyllingeskind, kan du lægge kyllingelårene tilbage på bagepladen og tænde grillefunktionen et par minutter. Hold øje med at de ikke brænder på. Lad gerne kartoflerne få en tur med under grillen, hvis de mangler sprødhed.
  • Lav imens en lille dip ved at blende creme fraiche, hvidløg, lidt fintrevet citronskal og evt lidt af saften samt resten af de fintsnittede rosmarin (eller frisk esdragon) – smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
    Hæld den over i en skål og læg et par sorte oliven og en kvist frisk rosmarin eller esdragon ved.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Hasselback kartofler kan laves på flere måder.  Jeg foretrækker den traditionelle opskrift med smør og så skal der tilsættes frisk rosmarin og flagesalt. Det vigtigste er, at de bliver sprøde på overfladen – det er et absolut must. Her kan ovnens grill-funktion gøre underværker de sidste minutter af tilberedningstiden.

Vild med kylling?

Er du også vild med kylling, så vil du sikkert blive glad for mine mange opskrifter med netop kylling. Prøv f.eks. den her lækre Kylling og blomkål i ranch sauce med ostegratinering eller hvad med Kylling i fad med kartofler og grønt. Du kan også kigge under fanen med KYLLING, hvor du finder en lang række af mine bedste opskrifter med kylling.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments