Kyllingegryde med kartofler, broccoli og ærter i flødesauce
Antal 4personer
Ingredients
2stkkyllingebryst skåret i tern eller inderfilet skåret i mindre stykker
Lidtolivenolie til at stege i
2stkbananskalotte eller alm gult løg - fintsnittet
1lille broccolihoved skåret i grove buketter(Du kan sagtens bruge tilsvarende fra frost)
800gramkogte kartofler skåret i mindre stykker(Du kan servere kogte kartofler som tilbehør, hvis du ikke har rester af kogte kartofler)
Ca ½ltrPiskefløde (brug 1/4 piskefløde og 1/4 vand), madlavningsfløde eller kokosmælk(Evt lidt grøntsagsbouillon, hvis du ønsker mere sauce)
4store håndfuldefriskbælgede ærter(Du kan sagtens bruge frosne ærter af god kvalitet)
Lidtfriske esdragonblade (halvdelen hakkes fint i saucen og resten bruges som pynt på den færdige ret)
Lidtflagesalt, friskkværnet peber, sød paprika eller 1 spsk Smoked Spanish Chorizo Rub fra @EpicSpice
Tilberedning
Varm lidt olivenolie op i en pande og steg kyllingetern et par minutter til de har taget farve. De skal ikke gennemsteges, da de får den sidste tilberedning i saucen.Tag dem op og læg dem på en tallerken imens løgene sauteres til de er klare. Herefter tilsættes broccolien, der får lov at stege med et par minutter. Den skal ikke tage farve.
Tilsæt fløden/kokosmælken, krydderierne og de finthakkede esdragonblade. Lad saucen koge godt igennem til den tykner. Tip: Synes du at sauce blir for tynd, kan du evt jævne den lidt med lidt Maizena rørt ud i vand.
Tilsæt nu de næsten færdige kyllingestykker, de kogte kartofler og lad det hele koge godt igennem inden du til sidst tilføjer de friskbælgede ærter. Smag til og juster med ekstra krydderier og drys til sidst med friske esdragonblade.