Dejlig kyllingegryde
En rigtig skøn efterårsret, hvor alt laves i en og samme gryde. Det gir bare en dejlig smag, når alt samles på den måde og så er det jo også vældig praktisk, når opvasken venter bagefter.
Kylling med kartofler og svampe i lækker kokossauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 600 gram kyllingebryst – skåret i mundrette stykker
- Lidt smør og olivenolie til at stege i
- 350 gram svampe – jeg købte markchampignoner – halverede
- 2 stk gule løg – fintsnittede
- 3-4 fed hvidløg – fintsnittede
- 2 tsk Spicy Caribbean Chicken Rub fra @EpicSpice (Alternativt: Chipotle chili, tørret timian, basilikum, stødt muskatnød, stødt kanel, stødt allerhånde)
- 1 glas rød pesto 190 gram
- 500 gram kartofler skåret i halve eller kvarte. Det er vigtigt at kartoflerne ikke er for store. Så blir de ikke færdige samtidig med kyllingen.
- 1 dåse fuldfed kokosmælk – 400 gram
- 2-3 dl hønsebouillon hvis du ønsker lidt ekstra sauce
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
- Lidt grønt drys til den færdige ret f.eks. bredbladet persille og padronpebre skåret i fine skiver
Instruktioner
- Varm smørret op i en pande med høje kanter og steg svampene gyldne. Giv dem et drys salt og læg dem over på en tallerken til senere.
- Tilføj olivenolie til panden og steg kyllingestykkerne indtil de får en gylden stegeskorpe og tilføj de halverede aspargeskartofler, løg og hvidløg. Steg det under omrøring indtil løgene er klare.Det er vigtigt at kartoflerne ikke er alt for store, da de så har svært ved at blive møre uden at kyllingekødet bliver stegt for længe.
- Tilføj herefter krydderiblandingen og rød pesto, vend det rundt og lad det sautere et par minutter, hvorefter kokosmælken tilsættes.
- Vend det hele grundigt sammen, dæk med låg eller staniol og lad det småsimre indtil indtil kylling og kartofler er møre.
- Smag til og juster med ekstra krydderier, flagesalt og friskkværnet peber.
- Fordel de smørstegte svampe henover retten og giv den et gavmildt drys fintsnittet bredbladet persille inden servering.
- Rigtig god fornøjelse!
Jeg har brugt kartofler og champignoner som fyld. Det synes jeg er oplagte valg, nu hvor efteråret er godt igang. Måske er du endda så heldig, at du har et hemmeligt sted, hvor du kan sanke svampe.
Følger du med herinde, har du nok bemærket, at jeg er mere end glad for krydderier fra firmaet EpicSpice. Det er jeg, fordi jeg elsker den gode smag – og det kan virkelig smages, at krydderier er af god kvalitet. Det er derfor krydderier derfra går igen i mine opskrifter. De kan købes online og efterhånden også i rigtig mange fysiske butikker.
Har du ikke lige de anbefalede krydderier, har jeg skrevet alternativer ind i opskriften. Så kan alle være med.
Vild med gryderetter?
Hjemme hos os er vi vilde med gryderetter og one pots. Måske du har det på samme måde og så vil du måske have lyst til at kigge nærmere på de her links:
Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa
Græsk kylling med risoni, feta og tomatsalsa
Boeuf Daube – provencalsk gryderet
Kylling i fad – lækker onepot saftig kylling og grøntsager
Kyllingegryde med ris og grønt – nem og lækker onepot
One-pot kylling med zucchinispiraler
og mange flere, når du kigger ind under fanen med GRYDERETTER OG ONE POTS