600gkyllingebryst - skåret i mundrette stykker(eller kyllingefilet)
olivenolie til at stege i(eller smør)
350gchampignoner
2gule løg
3-4fedhvidløg
1tsktørret timian
1tsktørret oregano
¼tskrevet muskatnød(kan udelades)
1nipchiliflager
1glasrød pesto ca 190 gram
500gkartofler
1dåsefuldfed kokosmælk - 400 gram
2-3dlhønsebouillon
salt(tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
evt persille til drys
Tilberedning
Forberedelse:
Skræl kun kartoflerne, hvis det er nødvendigt. Snit dem i halve eller kvarte. Det er vigtigt at kartoflerne ikke snittes i for store stykker.
Rens og snit champignonerne i halve eller kvarte.
Pil løg og hvidløg og snit dem fint.
Skær kyllingebryst i grove tern.
Tilberedning:
Varm olivenolien op i en pande med høje kanter og steg svampene gyldne. Giv dem et drys salt og læg dem over på en tallerken til senere.
Tilføj olivenolie til panden og steg kyllingestykkerne indtil de får en gylden stegeskorpe og tilføj de halverede kartofler, løg og hvidløg. Steg det under omrøring indtil løgene er klare.Det er vigtigt at kartoflerne ikke er alt for store, da de så har svært ved at blive møre uden at kyllingekødet bliver stegt for længe.
Tilføj herefter krydderier og rød pesto, vend det rundt og lad det sautere et par minutter, hvorefter kokosmælken tilsættes.
Vend det hele grundigt sammen, dæk med låg og lad det småsimre indtil indtil kylling og kartofler er møre.
Smag til og juster med ekstra krydderier, flagesalt og friskkværnet peber.
Fordel de smørstegte svampe henover retten og giv den et gavmildt drys fintsnittet persille inden servering.