Nem og lækker paprikagryde med saftig kylling, masser af grøntsager og lækker smag.
Jeg havde en stor pose røde snackpebre liggende i grøntsagsskuffen, og de trængte til at blive brugt. Og så var det nærliggende at lave den her paprikagryde.
Det er en rigtig dejlig familieret, hvor du kan servere både kogte kartofler, kartoffelmos, ris og pasta som tilbehør.
Når mine børnebørn skal spise med, så vælger jeg en mild paprika og så blir de enormt glade, når der også er tilsat lidt stegte cocktailpølser. Eller ja, det gør de voksne for den sags skyld også.
Kylling i cremet paprikasauce – nem paprikagryde med kylling
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst skåret i strimler (ca 600 gram) (Du kan også bruge inderfilet)
- Lidt olivenolie til at stege i
- 150 gram bacontern
- 1 alm gult løg – fintsnittet
- 2 fed hvidløg – fintsnittede
- 250 gram champignoner skåret i skiver (Kan udelades)
- 2-3 stk rød snackpeber skåret i strimler
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1 dåse hakkede, flåede tomater
- 2 spsk sød paprika (Alternativ: røget paprika)
- 2 ½ dl madlavningsfløde (Alternativ: piskefløde)
- 2 dl hønsebouillon
- Lidt salt og friskkværnet peber
- Lidt bredbladet persille eller frisk basilikum som drys på den færdige ret
- Evt lidt friskrevet parmesan som drys på den færdige ret
Tilbehør: Løse ris, kartoffelmos, pasta eller små kogte kartofler
Instruktioner
- Start med at stege din bacon af på en pande med høje kanter. Er den mager, kan du tilsætte en smule olivenolie. Den skal ikke steges sprød – læg den over på en tallerken.
- Tilføj en smule olivenolie til panden og steg kyllingen gylden på alle sider. Den skal ikke gennemsteges, da den færdiggøres i saucen. Læg også den over på tallerknen sammen med baconen.
- Steg nu champignonerne gyldne på panden og tilføj herefter løg, hvidløg og når løgene er klare i farven tilføjes peberfrugterne. Lad det hele stege et par minutter ved middel varme.
- Læg bacon og kylling tilbage i panden og tilsæt paprika og tomatkoncentrat. Vend det godt rundt og lad det stege et par minutter.
- Tilføj nu de hakkede tomater, bouillon og madlavnings/piskefløden. Rør det godt rundt og lad det simre 10-15 minutter.
- Smag retten til med salt og friskkværnet peber og giv den et drys bredbladet persille eller friske basilikumsblade inden servering.Tip: Vi synes det smager dejligt med lidt friskrevne flager parmesan henover.
- Server med kartoffelmos, løse ris, pasta eller kogte kartofler.
- Rigtig god fornøjelse!
Vild med kylling…?
Her hos os er vi ret vilde med kylling. Derfor finder du også en lang række opskrifter med netop kylling herinde på bloggen.
Nedenfor får du nogle direkte links på nogle kyllingeopskrifter, som du måske vil have lyst til at afprøve:
Kylling med spinat i parmesansauce
Kylling med kartofler, spinat og soltørrede tomater
Wok med kylling og grønt i spicy sojasauce
Kyllingegryde med spinat og orzo
Kylling med kartofler og svampe i lækker kokossauce