Kryddersmør med sprød bacon

Hjemmelavet kryddersmør med sprød bacon og friske krydderurter.

En lækker viderudvikling af den gammelkendte kryddersmør. Nem at lave og du kan variere med andre krydderurter alt efter, hvad du skal bruge smøret til.

Kryddersmør med sprød bacon, løg og friske krydderurter

Vær den første til at vurdere!
Lækkert smørhack med sprøde baconstykker, løg og friske krydderurter.
Smager skønt på alt lige fra grill, kylling, bøffer og stegte grøntsager og brød
Antal: 1 rulle

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 250 gram blødt smør
 • 200 gram bacontern eller seranoskinke
 • 150 gram løg – i tynde ringe
 • 6 fed hvidløg – fintsnittede
 • 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
 • Evt pynt med blomster fra friske krydderurter

Instruktioner

 • Steg bacon sprød og gylden.
  Læg den over på fedtsugende papir, så den bevarer son sprødhed.
  Skyl IKKE panden af!
 • Sauter først løgene, så de bliver bløde, men ikke brune og tilføj dernæst de fintsnittede hvidløg.
  Er du ikke vil med alt for kraftig hvidløgssmag, så nøjes med det halve antal hvidløgsfed.
  Læg blandingen over på lidt fedtsugende papir og lad den køle helt af.
 • Blend den stuetempererede smør, den sprøde bacon og den nu afkølede løgblanding til den får den konsistens du ønsker. Jeg kan f.eks. godt lide, at der stadig er sprød bacon i smørhacket.
 • Stil det på køl, så er det lettere at rulle.
 • Når smørret er afkølet, kan du rulle det til en pølse i enten husholdningsfilm, madpakkepapir eller bagepapir.
 • Jeg synes det er lettest, at rulle smørret, når det er ret koldt og så drysser jeg den fintsnittede persille med rundt i en og samme arbejdsgang.
 • Pak dit smørhack ind i det papir eller husholdningsfilm, du har rullet den i og opbevar det på køl eller put det i fryseren.
  Holdbarheden afhænger naturligvis af, hvilke ingredienser du har valgt at krydre dit smørhack med.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Det skal du bruge når du vil lave kryddersmør:

 • Smør: Jeg spiser kun smør og ikke de forskellige blandingsprodukter. Opskriften er derfor ikke afprøvet med disse produkter.
 • Bacon: Enten i tern eller i skiver, du selv skærer i små tern. Du kan også bruge serranoskinke eller parmaskinke, der steges sprødt lige som bacon.
 • Løg: Her kan du både bruge rødløg, skalotteløg og alm gule løg, der blot skæres i skiver.
 • Hvidløg: Jeg synes hvidløg er uundværlig i en god kryddersmør, men er du ikke vild med hvidløg, så kan de sagtens udelades.
 • Persille: Jeg bruger altid bredbladet persille, men har du kun kruspersille, så går du bare med den.
 • Evt lidt spiselige blomster: Det ser smukt ud, hvis den færdige smørrulle pyntes med spiselige blomster. Jeg bruger gerne blomsterne fra friske krydderurter.

Det er nemt…

Det er virkelig meget enkelt at lave sit helt eget kryddersmør eller butterhack, som det også kaldes. Har du en foodprocessor eller blender, går det som en leg. Eneste forudsætning er, at du bruger blødt smør. Ikke smeltet smør, men smør der har stuetemperatur.

Dernæst kan du lave dit eget butterhack på få minutter ved at tilføje friske eller tørrede krydderurter, hvidløg, løg, tørrede eller kandiserede frugter/bær osv osv.

Lad blandingen stå på køl inden du ruller den i f.eks. friske krydderurter eller frysetørrede bær, hvis du laver butterhacks til kager. Pak den godt ind og put den i fryseren eller stil den i køleskabet, hvor holdbarheden naturligvis afhænger af, hvad du har puttet i dit smørhack.

Prøv dopskriften på de her lækre Tournedos med baconsmør – det er virkelig lækkert!

Hjemmelavet kryddersmør med sprød bacon, løg og friske krydderurter. Perfekt på grillet kød og fisk.

Noter til opskriften:

Kryddersmør med sprød bacon, løg og friske krydderurter er et lækkert tilbehør til mange måltider og ikke kun til grillstegt kød og fisk. Den velafstemte blanding af salt, fedme og friskhed i dette kryddersmør giver en dyb og tiltalende smag, der komplementerer en bred vifte af retter.

Baconets sprødhed og rige smag tilfører en umiskendelig karakter til dette kryddersmør, der øjeblikkeligt vækker appetitten. Løgene, der sauteres ganske kort, tilføjer en sødme og karamelliseret aroma, der perfekt harmonerer med baconets sprøde og saltede noter. De friske krydderurter, såsom persille, purløg og timian, tilføjer en subtil friskhed og aroma til blandingen, hvilket bidrager til en velafbalanceret smagsoplevelse.

Forberedelsen af dette kryddersmør er hurtig og enkel. Bacon sauteres indtil den er gylden og sprød, hvorefter den blandes med smørret, de stegte løg og de friske krydderurter. Resultatet er en cremet og velsmagende blanding, der kan anvendes til grillstegt kød eller fisk, spredt på friskbagt brød eller smeltet over dampede grøntsager.

Uanset om kryddersmørret serveres til en middag derhjemme eller som en del af en større festlig begivenhed, vil dette kryddersmør med sprød bacon, løg og friske krydderurter helt sikkert glæde smagsløgene. Det er nemt at variere smagen f.eks. med forskellige friske krydderurter, revet citronskal og udskiftning af bacon med skinke, gør kryddersmørret til en alsidighed følgesvend til en række retter og tilføjer en ekstra dimension af smag og nydelse.

Kryddersmørret er fryseegnet! Så lav gerne en stor portion, pak rullerne grundigt ind i mindre portioner og tag dem ud af fryseren en time før de skal bruges.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments