Kødboller i rød karry sauce med kokosmælk og grønt
Dejlig nem og lækker alt-i-en-pande med saftige thai kødboller i cremet sauce lavet med rød karry og kokosmælk.
Rød karry pasta, der intet har at gøre med pasta, men er et krydderi, der bruges som smagsgiver i mange thailandske og sydøstasiatiske retter. Den er lavet ved at blande forskellige ingredienser, bl.a. tørrede røde chili peberfrugter, hvidløg, skalotteløg og citrongræs. De males til en pasta, der har en enten rød eller grøn farve og en dejlig krydret smag og en styrke, der varierer meget alt efter, hvilket brand du køber. Så her gælder det om lige at smage på den inden du bruger den i de forskellige opskrifter.
Jeg synes rød pasta gir den perfekte smag til thailandske retter og passer især godt sammen med den søde kokosmælk.
Kødboller i rød karry
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til kødbollerne:
- 500 gram hakket kylling (Du kan også bruge blandet svin og kalvekød)
- 1 stk gult løg – finthakket
- 2 fed hvidløg – knust
- 2 stk forårsløg – finthakkede
- Evt. 1 tsk friskrevet ingefær (Du kan også bruge tørret ingefær)
- 1 stk æg
- 2 spsk rasp
- Lidt salt, friskkværnet peber og
- Lidt smagsneutral olie til at stege i
Rød karrysauce:
- Lidt smagsneutral olie til at stege i
- 1 stk gult løg – finthakket
- 2 store røde snackpebre – snittet i tynde strimler
- 2-3 stk forårsløg – fintsnittede
- Evt lidt tørret chili – men pas på det ikke blir for stærkt!
- 2-3 tsk rød karry
- 2 spsk tomatpuré
- 1-2 spsk friskrevet ingefær
- 1-2 dåser fuldfed kokosmælk (Du kan også bruge 1 dåse kokosmælk og tilføje lidt vand alt efter hvilken konsistens du ønsker.)
- 1 stk lime – saften til at smage retten til med
- Lidt salt og friskkværnet peber
- Lidt fiskesauce til at smage til med
- Lidt peanuts eller cashewnødder som drys
- Evt lidt frisk timian eller koriander som drys
Til servering: Løse ris eller nudler
Instruktioner
Sådan laver du kødbollerne:
- Start med at røre farsen sammen og form den herefter til kødboller, der steges i smagsneutral olie. De skal kun brunes, da de færdiggøres i saucen.Læg dem over på en tallerken, så du kan bruge samme pande til saucen. Den skal IKKE vaskes af, da stegeresterne gir dejlig smag til saucen.
Sådan laver du Rød karrysauce:
- Tilføj en smule smagsneutral olie til panden og steg grøntsagerne til løgene er klare.
- Tilsæt herefter karrypasta og tomatpure, der gerne skal "brændes af", dvs de skal lige have lov til at stege med et minuts tid inden den friskrevne ingefær og kokosmælken tilsættes.Tip: Du kan nøjes med at tilsætte 1 dåse kokosmælk og så lidt vand alt efter hvilken konsistens du ønsker.
- Vend det hele godt sammen og læg herefter kødbollerne tilbage i saucen. Smag til med lidt fiskesauce og lime, salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt tørret chilipulver. Lad det hele simre 15 minutter.
- Drys med lidt friske krydderurter og peanuts eller casjewnødder og server med løse ris eller nudler.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Godt med grønt
Foruden den skønne smag, er de her thairetter super gode til at få en masse dejlige grøntsager puttet ind i maden. I dag har jeg brugt løg, hvidløg, ingefær, røde peberfrugter og forårsløg. Det var lige det, jeg havde i grøntsagsskuffen.
Har du f.eks. broccoli, porrer , gulerødder eller champignoner, så kan du også sagtens bruge dem. Men husk, at snitte dine grøntsager småt, så du stadig har en kort tilberedningstid.
Drys retten med friske krydderurter og/eller giv dem et drys peanuts eller cashewnødder.
Jeg serverede løse ris til dagens thai kødboller i rød karrysauce, men nudler fungerer naturligvis også fint.
Vild med thai mad…?
Hvis du har læst herned til i opslaget, er du sikkert glad for thaimad. Derfor kommer der herunder nogle direkte links til thai- og asiatiskindspireret mad. Jeg håber du vil have lyst til at afprøve dem og vil blive glad for en tilbagemelding:
Thaisuppe – lækker opskrift med kokosmælk, risnudler og kylling
Red Thai Curry – vegetarisk thaimad
Thai-fiskefad med torskeloins, kokos og masser af grønt
Thaisuppe – opskrift med kokosmælk og kylling
Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegt grønt
Asiatiske kødboller – opskrift på sticky meatballs
Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!