Krydrede kartoffel twistere på spyd
Spiralkartofler, kartoffel twistere, hasselback kartofler på spyd eller twisted potatoes….ja, ja kært barn har mange navne.
Kartoffel twistere på spyd, er en sjov og anderledes måde at servere ovnbagte kartofler på. Så savner du et alternativ til hasselback kartofler eller sprøde fritter, så synes jeg du skal prøve de her finurlige kartoffelspiraler.
Kartoffel twistere på spyd med timian og hvidløgsmør
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- Ca 500 gram aflange kartofler
- 2-3 spsk smør
- 2 fed hvidløg – knuste
- Lidt timian (kun bladene)
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Smelt smørret i en lille gryde og tilføj hvidløg og frisk timian.
- Pres et grillspyd midt igennem kartoflen
- Snit med en lille skarp kniv hver kartoffel, så det dannes en spiral. Skær helt ind til spyddet, og skær imens du roterer kartoflen.
- Træk forsigtigt kartoffelspiralerne lidt fra hinanden, så der kommer afstand mellem skiverne.
- Pensl med hvidløgssmørret og drys med flagesalt.
- Læg kartoffelspiralerne i et ovnfast fad, og placér dem så spyddene hviler på kanterne af fadet.
- Bag kartoflerne i ca 30 minutter til de er gyldne og møre.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tip til opskriften
I denne opskrift har jeg brugt de smukke røde kartofler af sorten Red Bullet og så har jeg valgt at pensle de twistede kartofler med hvidløgssmør og krydre med timian og flagesalt. Men de kan også pensles med en god olivenolie og krydres med flagesalt eller pommes friteskrydderi, fintrevet parmesan eller rosmarin.
Kartoffel twistere er det sprøde og lækre som tilbehør til alt lige fra kødretter, grill, fisk og kylling, men også som godt alternativ til de pommes frites, der ofte serveres til burger. Men prøv dem også som snack serveret med en spicy dip.
De er sjove at lave og når man lige har lavet et par stykker, så går det også rimelig hurtigt. Jeg har brugt træspyd, men du kan også bruge grill spyd af metal, hvis du foretrækker det. Vigtigt er blot, at du bruger aflange kartofler og at spydet rammer midt igennem kartoflen.
Jeg synes det er lettest at stille spydet lodret og så skære helt ind til spydet med en lille skarp kniv , der holdes i en vinkel, så der opstår en spiral. Andre foretrækker at kartoflen ligger ned imens der skæres. Men resultatet blir det samme, så du vælger bare den måde, der er lettest for dig.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!