Hotdogs med et twist: Hotdogs med pulled pork
“Lav en anderledes hotdog” lød opgaven fra Hattings til “Don’t judge me-kampagnen” for deres nye pølsebrød. Og hvad gør man så, for ser en hotdog ikke ud, som en hotdog skal? Altså med brød og pølse og så ellers frit slag med hensyn til tilbehøret?
Hotdogs med pulled pork
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 6 store spsk Færdiglavet pulled pork (se link til opskrift nedenfor)
- 6 stk Store pølsebrød af god kvalitet (se link til hjemmelavede pølsebrød nedenfor)
- 1 glas Salsa (medium styrke)
- Lidt Chilimayo (Sriracha mayo sauce) den er meget stærk, så pas på! (eller anden chilimayo f.eks. den fra Hellmann's)
- Lidt Tortilla chips – knuste
- Lidt Karse eller ærteskud som pynt
Lynsyltede rødløg:
- 2 stk Rødløg skåret i tynde ringe
- 1 stk Citron – saften heraf
- 2 tsk Rørsukker
Guacamole – den hurtige:
- 2 stk Avocado – de skal være tilpas modne
- 2 spsk Creme fraiche 18%
- 1-2 fed Hvidløg – knust
- Lidt Citronsaft
- Lidt Flagesalt og friskkværnet peber
- Evt 1 nip Chiliflager hvis den ønskes ekstra stærk
Ramsløgs/avocado mayo
- 1 stor moden avocado – godt moden
- 5-6 blade friske ramsløg (gerne flere hvis du ønsker en stærkere ramsløgssmag)
- 1 stk æggeblomme
- 1 tsk hvid balsmico
- 1 stk lime – saften heraf (start med saften fra 1/2 og tilføj ekstra efter behov)
- ½ tsk chipotle chili
- 1 nip flagesalt og friskkværnet peber
- ½ dl God olivenolie
Instruktioner
- Start med at lave pulled pork – den skal stå i ovnen min 10 timer.Sørg for at kødet blir gnedet grundigt ind i krydderier og tilføj gerne ekstra, når du trævler kødet med en gaffel. Det skal virkelig være både saftigt og godt krydret.
- Friskbagte pølsebrød slår til enhver tid købte. Så har du tid og overskud, vil jeg klart anbefale dig at bage selv. Alternativt, så køb pølsebrød af en rigtig god kvalitet. Det gir bare en bedre smagsoplevelse!
Sådan laver du lynsyltede rødløg:
- Rør citronsaft med rørsukker indtil sukkeret er helt opløst. Vend herefter løgringene i citronsaften og "masser" gerne saften godt ind. Allerede efter få minutter vil du se, at farven ændrer sig. Jeg lader dem gerne trække 10 minutter, så er de klar.Lav gerne en stor portion, fyld dem på et skoldet glas og stil dem på køl.så har du lækker topping til dine salater osv den kommende uge.
Sådan laver du den hurtige guacamole:
- Mos avocadokødet med en gaffel og rør den sammen med creme fraiche. Smag blandingen til med citronsaft, knuste hvidløg, flagesalt og friskkværnet peber. Stil på køl indtil den skal bruges.Ønsker du den ekstra stærk, kan du tilføje lidt chipotle chili eller chiliflager.
Sådan laver du ramsløgs/avocado mayo
- Læg avocado-kødet og de fintsnittede ramsløgsblade ned i en foodprocessor sammen med æggeblommen, balsamico, lime og krydderier – blend det godt sammen.Tilsæt olien i en tynd stråle alt imens du kører med blenderen. På den måde undgår du at den skiller.Smag til og juster evt med flere krydderier.Opbevares i et glas med tætsluttende låg – og på køl
Sådan samler du din mexi-dog:
- Start med at varme brødene godt igennem og læg i bunden en strimmel salsa, herefter en stor spsk pulled pork.Top med lidt ekstra salsa, godt med guacamole, lynsyltede rødløg, chilimayo og knuste tortilla chips. Drys til slut med lidt karse eller ærteskud.
- Server med ekstra tortillachips, salsa og guacamole i små skåle. Så kan alle selv forsyne sig.
- Rigtig god fornøjelse
Åbenbart ikke. Tiderne skifter, og i dag kan man ikke længere tage for givet, at en hotdog nødvendigvis indeholder hverken brød eller pølse. Så nu er du advaret, til næste gang du bestiller en hotdog med det hele.
Måske er det slet ikke så skidt endda, at den gode gamle hotdog får lidt fornyelse. Jeg er i tvivl, det må jeg indrømme. For jeg synes jo egentlig bare, man må opfinde et nyt navn til de “hotdogs”, der ikke længere vil ligne de gode gamle. Heldigvis har andre allerede taget beslutningen for mig, so here we go!
Mit bud på en anderledes hotdog blev en fusion mellem dansk og mexicansk – en MEXI-DOG. Og jeg lover dig, at den smager virkelig dejligt!
Er du alligevel mere til den klassiske hotdog med slagterpølser, friskbagte pølsebrød, sprøde løg osv., så vil jeg klart anbefale dig at prøve mine gourmet hotdogs. De får nemlig fuld skrue på alt, hvad et hotdog-hjerte kan begære.
Og så tilbage til opgaven, som jeg valgte at løse ved at smutte en tur i det mexicanske køkken. Mexi-dog’en er fyldt med spicy pulled pork, guacamole, salsa, lynsyltede rødløg, chilimayo og sprøde tortillachips. Som et ekstra lækkert tilbehør – og ikke spor mexicansk – lavede jeg en dejlig ramsløgs/avocado mayo. Det er jo trods alt forår og dermed sæson for de skønne ramsløg.
Og jeg indrømmer gerne, at jeg var ret spændt på, hvordan familien ville modtage de anderledes hotdogs…….De var VILDE med dem!
Det håber jeg også at du vil være. Så nogen gange er det faktisk slet ikke så dårlig med lidt fornyelse, når blot vi stadig må beholde det gamle.