Start med at lave pulled pork - den skal stå i ovnen min 10 timer.Sørg for at kødet blir gnedet grundigt ind i krydderier og tilføj gerne ekstra, når du trævler kødet med en gaffel. Det skal virkelig være både saftigt og godt krydret.
Friskbagte pølsebrød slår til enhver tid købte. Så har du tid og overskud, vil jeg klart anbefale dig at bage selv. Alternativt, så køb pølsebrød af en rigtig god kvalitet. Det gir bare en bedre smagsoplevelse!
Sådan laver du lynsyltede rødløg:
Rør citronsaft med rørsukker indtil sukkeret er helt opløst. Vend herefter løgringene i citronsaften og "masser" gerne saften godt ind. Allerede efter få minutter vil du se, at farven ændrer sig. Jeg lader dem gerne trække 10 minutter, så er de klar.Lav gerne en stor portion, fyld dem på et skoldet glas og stil dem på køl.så har du lækker topping til dine salater osv den kommende uge.
Sådan laver du den hurtige guacamole:
Mos avocadokødet med en gaffel og rør den sammen med creme fraiche. Smag blandingen til med citronsaft, knuste hvidløg, flagesalt og friskkværnet peber. Stil på køl indtil den skal bruges.Ønsker du den ekstra stærk, kan du tilføje lidt chipotle chili eller chiliflager.
Sådan laver du ramsløgs/avocado mayo
Læg avocado-kødet og de fintsnittede ramsløgsblade ned i en foodprocessor sammen med æggeblommen, balsamico, lime og krydderier - blend det godt sammen.Tilsæt olien i en tynd stråle alt imens du kører med blenderen. På den måde undgår du at den skiller.Smag til og juster evt med flere krydderier.Opbevares i et glas med tætsluttende låg - og på køl
Sådan samler du din mexi-dog:
Start med at varme brødene godt igennem og læg i bunden en strimmel salsa, herefter en stor spsk pulled pork.Top med lidt ekstra salsa, godt med guacamole, lynsyltede rødløg, chilimayo og knuste tortilla chips. Drys til slut med lidt karse eller ærteskud.
Server med ekstra tortillachips, salsa og guacamole i små skåle. Så kan alle selv forsyne sig.