en sundere og vildt lækker snack eller topping.
Snacks og fritter er sjældent sunde, men lige netop disse græskarfritter er så tæt på at være sunde, som en snack kan være. Jeg spiser dem i hvertfald med god samvittighed.
Græskarfritter med parmesan
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk hokkaido eller butternut
- Lidt olivenolie
- 1 lille stykke parmesan
- 1 spsk fuldkornsmel eller Pofiber
- Lidt frisk eller tørret timian
- ½ økologisk citron
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Tænd ovnen på 170 grader.Vask græskarret, flæk det og skrab kernerne ud med en ske. Skær det i 1 cm brede skiver. I en skål blander du olivenolie, reven parmesan, fuldkornsmel/Pofiber, tørret timian, reven citronskal, flagesalt og friskkværnet peber. Blir den for tør, så tilsæt lidt citronsaft. Pensel hokkiado skiverne på begge sider med blandingen og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.Bages i 25-30 minutter til de er sprøde – husk at alle oven er forskellige, så hold øje med at de ikke brænder på.
Jeg spiser dem enten som de er med en hel enkel cremet fraiche 9% med friskkværnet peber og en streg citronolie eller som tilbehør til supper f.eks. hokkiadosuppe eller den lækre cremede butternutsuppe.
De smager også skønt i en budhabowl eller som sundt fredagsslik f.eks. sammen med rodfrugtchips (opskrift under mørbradgryde med rodfrugtchips), grønkålschips og rosenkålschips.