Nem og lækker pastasalat: Græsk pastasalat med feta og lynstegt kylling
Jeg er VILD med det græske køkken! Og i dag får du opskriften på en af mine store favoritter – en på en og samme tid nem og virkelig lækker pastasalat.
Alt for ofte er en pastasalat en fed omgang, men ikke her. Her får du nemlig en opskrift fyldt med lækkerier som stegte peberfrugter, saftig kylling, feta i store tern, kalamata oliven og en frisk vinaigrette af citron, honning og friske krydderurter. Helt perfekt til både hverdag og i week-enderne sommeren igennem.
Græsk pasta salat med kylling og grønt
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Vinaigrette med honning, Dijon og friske krydderurter – se tidligere opslag med opskrift og fremgangsmåde
- 400 gram orzo der koges al dente som anvist på pakningen
- 400 gram kyllingefilet eller bryst skåret i tynde strimler
- 2 store spsk rød eller grøn pesto
- 1 stort gult løg eller 2 bananskalotte – fintsnittede
- 1 stor rød peber – skåret i strimler
- 1 stor gul eller orange peber skåret i strimler
- ½ stk agurk skåret i skiver og derefter halverede
- 1 stor håndfuld cherrytomater – halverede
- 1-2 håndfulde kalamata oliven
- 300 gram fetaost skåret i store tern
- Lidt olivenolie til at stege i
- Lidt friske krydderurter: Basilikum, oregano, timian, bredbladet persille
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
Instruktioner
- Kog orso pastaen efter anvisning på pakningen. Den skal gerne være færdig samtidig med kyllingen, da salaten skal serveres lun eller varm for det bedste resultat.
- Start med at vende kyllingen i den røde eller grønne pesto og steg den gylden og gennemstegt på en pande. Krydr med salt og friskkværnet peber.Løft de færdigstegte kyllingestrimler over på en tallerken og hold dem varme.
- Steg i samme pande løg, peberfrugter og løg til de er gyldne og møre. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Læg den færdigkogte og varme orso ned i vinaigretten (hold lidt at vinaigretten tilbage som dryppes henover den færdige salat lige før servering) og vend det hele godt sammen.
- Herefter fordeler du den stegte kylling og peberfrugtblanding, topper med halverede cherrytomater, kalamataoliven, agurkeskiver og feta.Dryp med det sidste af vinaigretten og friske basilikumsblade.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tips til opskriften
Til opskriften på græsk pastasalat, har jeg brugt de bittesmå orzo- eller risoni-pasta, der i mange år nærmest var umulige at fremdrive i Danmark. Men heldigvis er de nu kommet på hylderne herhjemme i helt almindelige supermarkeder. Kan du ikke finde dem, så kan du naturligvis bruge lige netop den pasta, som du kan få fat på – og ikke mindst holder af.