Saftige og lækre – Fyldt kyllingebryst med pikantost og bacon
Fyldt kyllingebryst er en lækker og nem hverdagsret, som samtidig er perfekt, når du vil forkæle familien med noget ekstra godt. De saftige kyllingebryster fyldes med cremet flødeost – gerne den populære pikantost – som giver masser af smag og en blød, lækker midte. Når kyllingen svøbes i sprødstegt bacon og bages i ovnen, får du et uimodståeligt resultat, der næsten laver sig selv.
Denne opskrift på fyldt kyllingebryst er både enkel og fuld af smag. Flødeosten smelter ind i kødet og gør retten ekstra saftig, mens baconen giver salt, knasende kontrast. Server den fyldte kylling i fad med dit foretrukne tilbehør – eksempelvis ovnbagte grøntsager, frisk salat eller en cremet pastaret. Det er en sikker vinder til både hverdag og weekend.
Fyldt kyllingebryst i ovn er ideelt, hvis du søger en hurtig, smagfuld og alsidig opskrift. Uanset om du leder efter ideer til kylling, retter med flødeost, nem mad i fad eller opskrifter med bacon, får du her en ret, der garanteret falder i god smag.

Fyldt kyllingebryst
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- 1 bakke flødeost f.eks. pikantost
- 4 skiver bacon
- 1 spsk olivenolie
- salt
- friskkværnet peber
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200℃
- Snit en lomme i hvert kyllingebryst og fyld det med flødeost som f.eks. pikantost

- Luk kyllingebrystet og krydr med salt og friskværnet peber (vil du have dem ekstra krydrede kan du også bruge all-round-krydderi).
- Svøb hvert kyllingebryst i en skive bacon og læg det ned i et ildfast fad.

- Dryp med olivenolie og tilbered dem i ca 25 minutter alt efter hvor tykke kyllingebrysterne er. Husk at kylling altid skal gennemsteges!
- Server med kartofler, f.eks "råstegte" kartofler, der også kan tilberedes i ovnen, løse ris, pasta eller en fyldig salat.

Ingredienser i fyldt kyllingebryst
- Kyllingebryst
Saftigt og mørt kyllingekød, der fungerer som base for fyldet. Det er vigtigt at bruge hele bryststykker, så der er plads til fyldet uden at kødet går i stykker. - Flødeost (f.eks. pikantost)
Den cremede flødeost giver en lækker kontrast til det magre kyllingekød. Pikantost tilføjer en let krydret smag, men du kan også bruge naturel, hvidløgsost eller en med urter. - Bacon
Bacon giver sprødhed og masser af smag. Den salte og røgede smag spiller godt sammen med den cremede ost og saftige kylling. Brug gerne tynde skiver, som bliver sprøde i ovnen. - Olivenolie
En smule olie til at smøre fadet eller pensle kyllingebrysterne, så de ikke hænger fast og får en flot overflade. - Salt og friskkværnet peber
Klassisk krydring, der fremhæver de øvrige smage. Vær gerne lidt forsigtig med saltet, da baconen allerede bidrager med en del.

Sådan får du det bedste resultat
Der er et par ting, jeg altid gør, når jeg laver fyldt kyllingebryst, så det bliver saftigt og fuld af smag. For det første skærer jeg en lomme i hvert kyllingebryst og smører et tykt lag flødeost på. Som oftest bruger jeg pikantost, men har jeg en flødeost med krydderurter, bruger jeg den.
Jeg svøber en skive god bacon omkring hvert fyldt kyllingebryst og på den måde behøver jeg ikke lukke kyllingebrysterne med kødnåle og fyldet blir, hvor det skal. Men baconen holder ikke bare sammen på det hele, men giver også en sprød, salt overflade, som smager fantastisk.
Du kan godt stege de fyldte kyllingebryster på en stegepande, men jeg foretrækker at tilberede dem i ovn eller airfryer. Hvis jeg ønsker en sprød bacon, skruer jeg lidt op for varmen i ovnen de sidste 5-10 minutter eller også gir jeg dem en hurtig tur under grillfunktionen.
Kylling skal altid gennemsteges, men det skal på den anden side heller ikke steges for længe, så det bliver tørt og kedeligt. Stegetiden i opskriften er en ca-tid, da den afhænger af hvor tykke kyllingebrysterne er og hvor hårdt din ovn varmer. Så tjek den tykkeste og vurder om den er gennestegt inden servering.

Gode idéer til tilbehør
Fyldt kyllingebryst er en måltidsfavorit, fordi det går godt med mange slags tilbehør. Jeg serverer dem tit med ovnkartofler som de sprøde “råstegte” kartofler, der tilberedes i ovn eller de lækre parmesankartofler – og en frisk salat, så man får noget sprødt og noget let ved siden af det cremede og salte. Ovnbagte rodfrugter er også en super lækker mulighed, især om efteråret og vinteren, hvor de giver varme og fylde til retten.
Hvis jeg vil lave det endnu nemmere, bruger jeg kogte ris og dampede bønner eller broccoli. Så er der mad på bordet på under 45 minutter, og det smager stadig, som om du har gjort dig umage. Har du lidt ekstra tid, vækker et fad flødekartofler altid glæde omkring bordet.
Nogle gange laver jeg også en kold pastasalat til – det er rigtig godt, hvis retten skal på buffetbordet, eller du skal have rester med i madpakken dagen efter. Mulighederne er mange, og retten er så neutral i sig selv, at du næsten kan kombinere den med hvad som helst, du lige har i køleskabet.











