Hjemmelavede forårsruller
“Uhmmm…De er godt nok bare lækre” udbrød min mand, da han satte tænderne i en sprød og virkelig lækker forårsrulle. Og det er virkelig store ord fra ham, for normalt er han slet ikke begejstret for forårsruller. Men det er de færdigkøbte – nu har jeg lavet dem selv. Og se, det er noget ganske andet.
Jeg har ellers kredset om dem længe, men så blev det jo een lang og mega varm sommer, hvor fokus slet ikke var på madlavning. Men nu skulle det være – og det blev bestemt ikke sidste gang!
Forårsruller med kylling og grønt
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk stort alm løg – fintsnittet
- 1 stk rød chili (uden kerner) – fintsnittet
- ½ stk spidskål eller hvidkål – fintsnittet
- 4 stk gulerødder – groftrevet
- ½ bundt forårsløg – den hvide del bruges i retten og den grønne del bruges som drys på de færdige forårsruller – fintsnittes
- 400 gram hakket kylling (Du kan også anvende gris eller okse)
- 4 fed hvidløg – fintsnittet
- 2 spsk soyasauce
- 2 spsk fishsauce
- 1 tsk rørsukker
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 1 pakke filodej eller 20 stk forårsrulledej
- 1 stk æggehvide -bruges som lim til at lukke forårsrullerne med
- 1 ltr olie – smagsneutral til stegning
Instruktioner
- Hak løg, spidskål, chili og hvidløg fint.Gulerødderne rives groft.
- Varm en pande op med lidt olie og steg først kylling, løg og hvidløg og tilsæt herefter de resterende grøntsager.Lad det hele stege godt igennem og tilføj herefter krydderierne. Smag til og juster gerne med lidt ekstra om nødvendigt.Lad væden stege væk, så dine forårsruller ikke blir for våde. Lad herefter blandingen køle af.
- Slå ægget ud og brug æggehviden til at pensle enderne på dejen med – den fungerer som lim, så enderne holdes lukkede.
- Bruger du filodej, så skær den ud, så du har ca 20 stykker.Læg en stor spsk fyld på den nederste del af forårsrullen og rul halvvejs op inden du folder kanterne ind over. Herefter pensler du den øverste kant med æggehvide og ruller det sidste stykke lidt stramt.
- Varm olien op til 180 grader i en jerngryde eller lignende og friter forårsrullerne 2-3 ad gangen i 3-4 minutter til de er sprøde og gyldne.Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenpapir.
- Drys med den grønne del af forårsløgene og server dem lune med ekstra soya, ketsjap og sød chilisauce til.TIP: Forårsrullerne er velegnet til frysning. Så lav gerne en stor portion, så du altid har noget nemt og lækkert klar i fryseren.
- Rigtig god fornøjelse
Brug det du har…
Heldigvis er de virkelig lette at lave og du kan bruge netop de grøntsager, som du har liggende i grøntsagsskuffen. Det betyder, at du ikke behøver bruge nøjagtigt de samme grøntsager, som jeg har skrevet ind i opskriften.
Mange tilsætter kogte glasnudler i deres forårsruller og det gir selvfølgelig god fylde, men jeg foretrækker at lave dem uden.
Jeg har brugt hakket kylling, men de kan naturligvis laves vegetarisk, hvis du foretrækker det. Alternativer til kylling er gris eller okse. Bruger du hakket oksekød, så vær opmærksom på at oksekød smider en hel del væske. Den skal du enten koge væk eller dræne, så dine forårsruller ikke blir for våde.
Vild med hapsemad?
her hos os, er vi vilde med det vi kalder “hapsemad” – altså mad, der spises med fingrene og som også kan fungere som en lækker snack. Måske har du det på samme måde, så derfor kommer der nedenfor nogle direkte links, du måske vil have lyst til at afprøve:
Bagt feta med tomater og oliven
Focaccia med kartoffel, timian og parmesan
Bruschettas med bagte tomater og burrata
Sprøde pommes frites med avocadocreme – snack og tilbehør