Foccacia med ost og bacon

Svampet og lækkert madbrød: Foccaccia med ost og bacon

Søger du efter det ultimative madbrød, så behøver du ikke lede længere, for her er det!

Et skønt focaccia med sprød skorpe, store lufthuller og med løg, smeltende ost og sprød bacon. Et perfekt madbrød som du kan bruge både som appetizer, som tilbehør til grill, salater, supper og gryderetter og ikke mindst sandwichbrød.

Foccacia brød med ost og bacon

Foccacia med ost og bacon

Vær den første til at vurdere!
Focaccia med smeltende varm ost og sprød bacon. Italiensk madbrød der er perfekt som appetizer, tilbehør til salater, gryderetter og supper eller som sandwichbrød.
Antal: 1 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 350 g koldt vand
  • Ca 400 g Pizzamel (tipo 0)
  • 50 g fuldkorns durum
  • 25 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk flydende honning
  • 10 g fint salt

Topping:

  • 4-5 skiver bacon
  • 2 forårsløg
  • 2 store håndfulde revet rød cheddar eller anden ost, der egner sig til pizza

Instruktioner

  • Hæld vand i røreskålens kedel og tilføj de to typer med, tørgær og flydende honning. Bland det hele godt sammen.
  • Herefter røres olivenolie og salt ind i dejen. Øg maskinens hastighed til max (læg evt en hånd ovenpå, så den ikke hopper rundt) og lad maskinen arbejde indtil dejen slipper skålens kanter og bunden.
  • Dæk skålen til og lad den stå et lunt sted 1 time. Du kan også lade dejen langtidshæve i køleskabet.
  • Har du langtidshævet dejen, så tag den ud af køleskabet i god tid før bagning. Hæld den forsigtigt over i en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve et lunt sted 2 timer.
  • Steg bacon sprødt, læg det over på et stykke køkkenpapir.
  • Riv osten på den grove side af rivejernet.
  • Snit forårsløgene fint.
  • Dryp godt med olivenolie henover dejen, fordel revet ost, forårsløg og sprød bacon henover og pres med fingrene ned i dejen.
    Foccacia med ost og bacon
  • Varm ovnen op til 250 grader (alm ovn) og bag brødet på den nederste ribbe i 20-25 minutter indtil det er gennembagt og har en smukt gylden farve på overfladen. Tip: Bank brødet under bunden – det skal lyde hult, når det er gennembagt.
  • Server brødet lige fra ovnen som appetizer eller som lækkert tilbehør til grill, salater, supper og gryderetter. Brødet er også velegnet som sandwichbrød.
    Foccacia med ost og bacon

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Andre opskrifter på foccacia

Hjemme hos os, er vi helt vilde med lækkert brød – og især foccacia brød, der smager skønt uanset om det nydes helt klassisk med rosmarin og flagesalt eller om det pimpes som dagens brød med smeltende varm ost og sprød bacon. Her er links til mine bedste foccacia-opskrifter:

Focaccia med tomat
Nemt og virkelig lækkert focaccaibrød, der er blot skal røres sammen.
Her er det pyntet med halverede gule cherrytomater, friske rosmarinkviste og flagesalt
Se opskriften her
Focaccia med tomater - nemt brød der blot skal røres sammen og stilles på køl natten over inden det bages.
Focaccia med flagesalt og rosmarin
Skøn italiensk madbrød med sprød skorpe, store luftbobler og dejlig smag.
Brødet bliver bedst med koldhævning, men ved at tilføje ekstra gær, kan du sagtens bage det samme dag som dejen laves.
Se opskriften her
Opskrift på focaccia brød med flagesalt og rosmarin
Focaccia med ost, kartofler og karamelliserede rødløg
Nemt og lækkert madbrød du kan bage samme dag, som du laver dejen.
Brødet egner sig som et komplet måltid serveret sammen med en enkel grøn salat
Se opskriften her

Tips til et ekstra luftigt foccacia-brød:

Stretch and fold – en bageteknik, der gir ekstra lækkert brød. Klik på linket og se min video, hvor jeg viser, hvor nemt det er.

Vil du prøve at lave stretch and fold, laver du ælter du dejen som beskrevet. I stedet for at stille den til hævning 1 time, lader du den blot hæve et lunt sted i 30 minutter. Og så starter du med at folde dejen som beskrevet nedenfor.

Du trækker blot op i dejen og folder den ind over sig selv, drej skålen og gentag.

Herefter dækkes skålen til og hviler 30 minutter et lunt sted inden processen gentages. Dette gøres ialt 3-4 gange.

Herefter sættes dejen på køl i minimum 8 timer.

Jeg ved godt, at i en travl hverdag har vi ofte ikke tid til at give et brød så megen opmærksomhed, men har du tiden til det en dag, så skulle du prøve at lave den meget nemme foldeteknik. Det gir bare et meget mere elastisk dej og kæmpe store bobler i det færdige brød.

Foccacia brød med ost og bacon
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments