Fladbrød med lækker topping….
Jeg er vild med kombien af avocado og æg!
Her har jeg lavet en spread og brugt den som topping oven på et friskbagt fladbrød med rucola-salat, tomatskiver, snackpeber og ristede græskarkerner.
Jeg spiser den ofte som frokost, men den kan sagtens bruges både til morgenmad og en nem aftensmad.
Spiser du bacon smager det skønt med et par skiver sprødstegt bacon til. Server dem evt. i en skål ved siden af, så kan man selv vælge til og fra.
Du kan sagtens tage dem med i madpakken for brødet smager skønt selvom det ikke er lunt, men vent med at samle maden til du skal spise, da tomaterne ellers vil gøre brødet vådt.
Opskrift på ægge-avocadospread:
- 2 hårdkogte æg
- 1 stor avocado
- Lidt limesaft
- 1-2 spsk græsk yoghurt 10%
- Finthakket purløg
- Finthakket bredbladet persille eller dild
- Salt og friskkværnet peber
- Rucolasalat
- Tomat i skiver
- Snackpeber i tynde skiver
- Ristede græskarkerner (græskarkerner ristes let i lidt olie på en pande, drys med salt)
Sådan gør jeg:
- Mos avocadoen
- Hak de hårdkogte æg
- Bland avocado, æg og græsk yoghurt
- Tilsæt krydderurter og bland godt sammen
- Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra limesaft
Lun fladbrødene og læg først et lag rucolasalat oven på, derefter skiveskårede tomater, en skefuld ægge-avocadospread og slut af med et drys ristede græskarkerner og nogle skiver snackpeber.
Velbekomme