den smukkeste salat: Salat med bær, avocado og beder
Som kunstmaler er jeg naturligvis meget glad for farver – alt andet ville være utænkeligt. Men udover glæden ved farverig kunst på væggene, er jeg også vild med farverig mad. Ikke farverig i den forstand, hvor der tilsættes kunstige farvestoffer, men mad der fra naturens hånd er farverig – som denne skønne salat.
Salat med bær, avocado og beder
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 pose blandet salat hvor der indgår ruccola (Du kan også bruge 2 store håndfulde af dine foretrukne salat.)
- 1 stk avocado skåret i mundrette stykker
- 1 stk bolchebede
- 1 stk rød syrligt æble f.eks. Elise
- 1 stk rød grape
- 1 håndfuld granatæblekerner (gerne fra frost)
- 1 håndfuld friske bær f.eks. brombær
- ½ håndfuld pistacienødder
Dressing:
- 1 stk lime – saften heraf
- 1 tsk flydende honning
- 1 spsk olivenolie
- 1 nip flagesalt
- Lidt friskkværnet peber
- ½ spsk friske timianblade
Instruktioner
- Skræl bolchebeden og skær den i papirstynde skiver med en meget skarp kniv eller på et mandolinjern.
- Skær skrællen plus alt det hvide af den røde grape. Skær den i både.
- Halver æblet, fjern kernehuset og skær det i tynde sammenhængende strimler.
- Fordel salatbladene på et smukt fad. Fordel herefter bolchebeder, avocado og de skiveskårede æbler i små grupper ovenpå.
- Drys med pistacienødder og granatæblekerner henover.
- Rør dressingen sammen og smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber
- Lige før servering dryppes salaten med dressingen.Rigtig god fornøjelse!
Regnbuemad….
For mig handler det om farverig mad året rundt, men særligt i vinterperioden med gråt og trist vejr, synes jeg det er vigtigt at servere farverig mad.
Men naturligvis skal maden også smage dejligt og jeg bruger derfor store mængder friske krydderurter og friske spirer. De friske krydderurter har jeg som regel held med at holde liv i til langt hen på vinteren, fordi jeg har dem i krukker og højbede, men før eller siden må jeg supplere hos min grøntleverandør.
De friske spirer dyrker jeg selv. Det er både nemt og meget billigere og gir mulighed for at dyrke forskellige slags, der gir variation i smag og farve.
Varier gerne…
Med salaten her, har du rig mulighed for at variere både smag og farve alt efter hvilke frugter, bær og nødder du vælger at tilføje.
Jeg har brugt bolchebeder, som jeg synes er så smukke med de røde striber. Derudover har jeg brugt røde æbler, rød grape, granatæble, friske brombær og pistacienødder.
I bunden har jeg valgt en sprød salatblanding med bl.a. ruccola. Ruccola har en mild bitterhed, der passer rigtig godt til resten af salaten.
Ofte bruges grønkål i vinterens salater, men den kræver en del “omsorg” for at være spisevenlig i rå udgave. Den skal enten skal masseres godt eller hakkes meget fint, for at være behagelig i munden.
Lyst til flere farverige salater, så se her…
Rødkålssalat med bagte rodfrugter
Rosenkålssalat med sprød parmaskinke
Salat med spidskål og varmrøget laks
Rigtig god fornøjelse!