Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
servings
Vintersalat
Antal
4
personer
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
10
minutter
min
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredienser
2
små
hjertesalat
1
håndfuld
ruccola
1
avocado
1
bolchebede
1
rød syrligt æble f.eks. Elise
1
rød grape
1
håndfuld
granatæblekerner (gerne fra frost)
1
håndfuld
friske bær f.eks. brombær
½
håndfuld
pistacienødder
Dressing:
1
lime - saften heraf
1
tsk
flydende honning
1
spsk
olivenolie
1
nip
flagesalt
Lidt
friskkværnet peber
½
spsk
friske timianblade
Tilberedning
Skyl salaterne og dup dem tørre. Bræk hjertesalaten i mundrette stykker.
2 små hjertesalat,
1 håndfuld ruccola
Skræl bolchebeden og skær den i papirstynde skiver med en meget skarp kniv eller på et mandolinjern.
1 bolchebede
Skær skrællen plus alt det hvide af den røde grape. Skær den i både.
1 rød grape
Skær avocadoen i både.
1 avocado
Halver æblet, fjern kernehuset og skær det i tynde sammenhængende strimler.
1 rød syrligt æble f.eks. Elise
Fordel salatbladene på et smukt fad. Fordel herefter bolchebeder, avocado og de skiveskårede æbler i små grupper ovenpå.
Drys med pistacienødder, friske bær og granatæblekerner henover.
1 håndfuld granatæblekerner (gerne fra frost),
1/2 håndfuld pistacienødder,
1 håndfuld friske bær f.eks. brombær
Rør dressingen sammen og smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber
1 lime - saften heraf,
1 tsk flydende honning,
1 spsk olivenolie,
1 nip flagesalt,
Lidt friskkværnet peber,
1/2 spsk friske timianblade
Lige før servering dryppes salaten med dressingen.