Perfekt som snack eller som knas i salaterne
Chilimandler er bare uundværlige som snack og som toppings i sommerens skønne salater. Det sværeste er at holde fingrene fra glasset og jeg er vist ikke den enste i familien, der har smag for de sprøde banditter, så her bliver der altid lavet en dobbelt portion.
Chili-mandler
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 200 gram mandler
- 2 tsk kokosolie
- 2 tsk chipotle-chili (Alternativ: chiliflager eller cayennepeber)
- 1 tsk flagesalt
Instruktioner
- Varm kokosolien op på medium varme
- Tilsæt mandler og krydderier
- Vend det hele rundt, så alle mandlerne får glæde af krydderierne
- Steg dem gyldentbrune og lad dem køle helt af
- Spis dem nu eller put dem i glas med tætsluttende låg
Jeg steger mine i kokosolie med god smag af kokos – det gir lige en ekstra sødme, men du kan sagtens stege dem i olivenolie, hvis du hellere vil det.
Chilien er som altid “Chipotle chilli” fra Cape Herb & Spice, simpelthen fordi det bare er den bedste! Det er egentlig en rub, men jeg bruger den alle steder, hvor der skal chilismag i….eller ikke helt, for der findes en stærkere variant fra samme firma, der hedder “Ghost” – behøver jeg sige mere…?
Hvilken variant du vælger eller om du foretrækker cayennepeber eller chiliflager er en smagssag, men start hellere ud med en lidt blidere chili og giv den så lidt ekstra efter behov.
Måske du har lyst til at prøve de lækre tamari-ristede mandler, der er uundværlige som snack til dine gæster eller de balsamico-ristede græskarkerner.