Sommerens dejligste broccolisalat….
Indrømmet, jeg er ikke vild med den traditionelle broccolisalat. Den er, efter min mening, alt for fed pga de mange bacontern. Men smag og behag er selvfølgelig forskellig. Nogle er til det ene og andre til noget andet. Her får du min version på en virkelig lækker broccolisalat – og jeg håber, du vil tage godt imod den.
Broccolisalat med kartofler og seranoskinke
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 stk små broccolihoveder – delt i små buketter uden stok
- 150 gram Seranoskinke – alternativt kan du bruge bacon
- 400 gram små nye kartofler – vaskede
- 2 stk syrlige æbler
- 1 stk rødløg – fintsnittet
- 1 håndfuld græskarkerner (alternativt: solsikkekerner)
Det skal du bruge til dressing:
- 4 dl creme fraiche 18% eller græsk yoghurt
- 2 spsk hyldeblomsteddike eller æblecidereddike
- 2 spsk flydende honning f.eks akaciehonning
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber (smag til)
Instruktioner
Sådan gør du:
- Kog de små kartofler, så de lige netop er møre. Hæld straks vandet fra og damp dem. Stil dem derefter til afkøling.De kolde kartofler skæres i halve eller kvarte alt efter deres størrelse.TIP: Kog evt kartoflerne dagen i forvejen, så du ikke skal afvente afkøling.
- Overhæld de små broccolibuketter med kogende vand og lad dem stå et par minutter til de får en smuk grøn farve. Dræn dem for vand og lad dem dryppe godt af.
- Rist seranoskiverne på en varm pande tilsat en enkelt dråbe olivenolie. Læg dem over på et stykke køkkenpapir, så de forbliver sprøde.Tip: Vil du gerne spare på olien, kan du stege seranoskinken i ovnen. Varm ovnen op på 225 grader alm ovn. Læg skiverne på bageristen og stil nedenunder en bageplade beklædt med bagepapir (til at opfange eventuelle fedtdråber). Bag skinken i 8-10 minutter til den er gylden og lad skinken køle helt af inden du tager dem af risten.
- Snit rødløget fint og æblerne i grovere tern.
- Græskarkernerne kan du riste på en varm pande i et par dråber olivenolie. Når de "popper" giver du dem et drys flagesalt og ryster dem godt rundt. Hæld dem over på et stykke bagepapir til afkøling.Har du travlt, kan du udelade ristningen – de smager bare så meget bedre efter en tur på panden.
- Rør dressingen sammen og smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.
- I en skål blandes de overskårede kartofler, broccolibuketter, æbletern og rødløgstern med dressingen.
- Fordel den på et serveringsfad og pynt med de ristede græskarkerner og den sprøde seranoskinke.
- Rigtig god fornøjelse!
De skønne nye kartofler…
De nye danske kartofler, er i mine øjne en sand delikatesse. De skal bare nydes hele sommeren!
Jeg køber gerne de allermindste kartofler, jeg kan finde. De koges i ca 10 minutter i godt saltet vand, hvorefter vandet hældes fra od kartoflerne køles helt ned. Når du spiser kolde kartofler, påvirker de ikke dit blodsukker så meget og en del af kartoflen omdannes til resistent stivelse, der ikke længere tæller som kulhydrater, men mere som fibre. Det er godt nyt for dine tarme, din mæthedsfølelse – og den slanke linie.
Desværre kan du ikke fastholde de gode egenskaber, hvis du vælger at varme kartoflerne op igen. Men så er det jo dejligt, at de små nye kartofler smager skønt både som varme og kolde.
Er du også vild med kartofler, så får du måske lyst til at prøve mine opskrifter på kartoffelsalater:
Kartoffelsalat – opskrift på med feta og friske krydderurter
Kartoffelsalat med friske ærter
Kartoffelsalat med honning-dijondressing
Kartoffelsalat med rød pestodressing
Lun kartoffelsalat med asparges og slikærter
Kartoffelsalat med marinerede butterbeans
Hvad nu med det bacon…?
Ikke et ondt ord om bacon. Men hver ting til sin tid og så må jeg indrømme, at så snart det gir mening, så skifter jeg bacon ud med seranoskinke.
Det gælder også her, hvor de fine papirstynde skiver seranoskiver er stegt helt sprøde – lige som du ville gøre med bacon. Læg dem over på et stykke køkkenpapir, så de bevarer deres sprødhed.
Vil du gerne spare på fedtet, kan du med fordel stege skinken sprød og lækker i ovnen. Du tænder ovnen på 225 grader (alm ovn), lægger skiverne direkte på risten og stiller en bageplade med bagepapir nedenunder til at fange eventuelle fedtdryp. Steg dem i 8-10 minutter til de er gyldne og lad dem herefter køle helt af på bageristen, inden de skal bruges.
Er du vild med bacon eller spiser lchf/keto, så kan du naturligvis bare skifte Seranoskinken ud med bacon. Det er helt op til dig.