2små broccolihoveder - delt i små buketter uden stok
150gserranoskinke eller parmaskinke
400gsmå nye kartofler
2syrlige æbler
1rødløg - fintsnittet
1håndfuldgræskarkerner eller solsikkekerner(pynt)
Det skal du bruge til dressing:
4dlcreme fraiche 18% eller græsk yoghurt
2spskhyldeblomsteddike eller æblecidereddike
2spskflydende honning f.eks akaciehonning
flagesalt og friskkværnet peber (tilsmagning)
Tilberedning
Kog de små kartofler, så de lige netop er møre. Hæld straks vandet fra og damp dem. Stil dem derefter til afkøling.
400 g små nye kartofler
De kolde kartofler skæres i halve eller kvarte alt efter deres størrelse.TIP: Kog evt kartoflerne dagen i forvejen, så du ikke skal afvente afkøling.
Del broccoli i små buketter og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå et par minutter til de får en smuk grøn farve. Dræn dem for vand og lad dem dryppe godt af.
2 små broccolihoveder - delt i små buketter uden stok
Rist skinkeskiverne på en varm pande tilsat en enkelt dråbe olivenolie. Læg dem over på et stykke køkkenpapir, så de forbliver sprøde.
150 g serranoskinke eller parmaskinke
Snit rødløget fint og æblerne i grovere tern.
1 rødløg - fintsnittet, 2 syrlige æbler
Græskarkernerne kan du riste på en varm pande i et par dråber olivenolie. Når de "popper" giver du dem et drys flagesalt og ryster dem godt rundt. Hæld dem over på et stykke bagepapir til afkøling.Har du travlt, kan du udelade ristningen - de smager bare så meget bedre efter en tur på panden.
1 håndfuld græskarkerner eller solsikkekerner
Rør dressingen sammen og smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.
4 dl creme fraiche 18% eller græsk yoghurt, 2 spsk hyldeblomsteddike eller æblecidereddike, 2 spsk flydende honning f.eks akaciehonning, flagesalt og friskkværnet peber
I en skål blandes de overskårede kartofler, broccolibuketter, æbletern og rødløgstern med dressingen.
Fordel den på et serveringsfad og pynt med de ristede græskarkerner og den sprøde seranoskinke.