Skær oksekødet i store tern på ca 3 x 3 cm, krydr med salt og friskkværnet peber.
Snit bladselleri i fine tern.
Pil bananskalotteløgene og snit dem i både
Rens champignonerne og snit dem i kvarte eller i skiver, hvis de er meget store.
Tilberedning:
I en stor stegegryde svitses bacon gyldent inden det løftes over på en tallerken.
I samme gryde brunes oksekødet godt af i resterne af baconfedtet. Det skal have en god stegeskorpe på alle sider. Løft dem over på en tallerken.
Tilføj løg, gulerødder, bladselleri og lidt smør eller olivenolie og sauter til løgene er klare.
Tilføj tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter inden oksekødet kommer tilbage i gryden og der drysses hvedemel henover. Rør godt rundt.
Tilføj rødvin, oksebouillon, timian, rosmarin og laurbærblade, sæt låg på gryden og lad det simre 2 timer eller indtil kødet er fuldkommen mørt og lækkert. Det er vigtigt at kødet er dækket af væden - eller tilsæt lidt ekstra.
Du kan også tilberede retten i ovnen ved 180℃ (alm ovn) i 2-3 timer. Tjek undervejs om retten kræver ekstra væde.
Server med en lækker kartoffelmos, kogte kartofler eller pasta.
Garniture:
Lige før servering rister du først champignoner i lidt smør indtil de er flot gyldne. Sænk varmen og tilføj skalotteløgene og lad dem stege med til de bliver bløde. Efter behov kan du tilsætte en smule olivenolie.
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
Kog kartoflerne helt møre i usaltet vand.
Dræn vandet fra og damp kartoflerne fri for væde.
Pisk kartoflerne med smør og evt lidt varm mælk indtil du opnår den ønskede konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.