Blomkålssuppe | Cremet og lækker med bagt blomkål.

Så cremet og lækker suppe!

Tyk og cremet konsistens og med en fantastisk dejlig smag. Det er blomkålssuppe lavet på en base af bagt blomkål og majs.

Blomkålssuppe bagt blomkål

Blomkålssuppe med bagt blomkål

Vær den første til at vurdere!
Cremet og lækker vegetarisk blomkålssuppe med bagt blomkål
Antal: 4 portioner

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshoved – skåret i skiver
  • Lidt olivenolie
  • 2 stk gule løg – fintsnittede
  • 3 fed hvidløg – fintsnittede
  • 2 dåser majs (ca 300 gram) tag evt lidt fra til pynt
  • 1 dåse kokosmælk – fuldfed (400 ml) (Alternativt kan du bruge fløde)
  • 4-6 dl grøntsagsbouillon alt efter hvor tyk suppen ønskes (4 dl vand plus 1.5 tsk grøntsagsbouillon)
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Evt lidt chiliflager

Forslag til topping:

  • 1 håndfuld tørristede mandelflager
  • Lidt bagt blomkål
  • Lidt friske timianblade
  • Lidt friskkværnet peber
  • Evt lidt sprødstegt parmaskinke eller bacon
  • Evt lidt parmesan-spåner (parmesan skåret med en ostehøvl)
  • Lidt olivenolie der dryppes forsigtigt henover suppen

Instruktioner

  • Blomkålssuppe bagt blomkål
  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Læg det skiveskårede blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir og dryp med olivenolie.
    Sæt den ind i den varme ovn i ca 20-25 minutter (jo tyndere skiver jo kortere bagetid). Når blomkålen er gyldenbrun på kanterne og gennembagt tages den ud af ovnen.
    Lav imens resten af suppen klar.
  • Varm lidt olivenolie op i en stor gryde og sauter først løg til de er klare og tilsæt hefter hvidløg, der sauteres med et minuts tid. De skal IKKE tage farve.
  • Tilsæt majskorn, kokosmælk, grøntsagsbouillon og krydderier og lad det koge stille og roligt indtil blomkålen er klar.
  • Lav imens toppingen klar
  • Hæld suppen plus blomkålen over i et blenderglas (eller brug din stavblender) og blend suppen til den konsistens du ønsker.
    Husk at tage et par af de fineste blomkålsbuketter fra, hvis du ønsker at bruge dem som topping.
  • Smag til med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra krydderier efter behov.
  • Server suppen rygende varm i små skåle, som du pynter med lidt af den bagte blomkål, ristede mandelflager, frisk timian og friskkværnet peber.
    Tip: Du kan også riste lidt parmaskinke eller bacon som du bruger til topping.
    Du kan også vælge at servere den valgte topping i små skåle ved siden af, så holder den sig lettere sprød og lækker.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Blomkålssuppe bagt blomkål
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Lidt om opskriften

Traditionelt koges blomkålen, men det er faktisk lidt synd. Blomkålen får en langt bedre smag, nærmest lidt nøddeagtig, når den bages. Så det vil jeg varmt anbefale dig at prøve!

Når du bager blomkål til suppen, går det rigtig hurtigt, for blomkålen skal blot skæres i skiver, der pensles med lidt olivenolie og så ind i den varme ovn ca 25 minutter.

Imens gør du resten af suppen klar, så alt blot skal blendes sammen, når blomkålen er gennembagt. Det er både hurtigt og nemt – selv på en travlt hverdag.

Skal det være ekstra nemt, så gør som jeg, og lav dobbeltportioner af aftensmaden. Så er der enten lækker frokost eller nem aftensmad til dagen derpå. Det har været min måde, at klare en travl hverdag med arbejdsliv og tre sultne drenge (fire, hvis manden tælles med 😉 )

Med eller uden kød……

Der er de seneste år, kommet mere og mere fokus på vegetarisk mad. Og det mærker jeg også herinde på bloggen.

Mange efterlyser hverdagsmad, hvor kødet helt er erstattet af plantebaserede produkter, eller hvor der er mulighed for at vælge til og fra på de kødfrie dage.

Det er selvfølgelig en udfordring, jeg gerne tager på mig. Men samtidig vil jeg ikke stille mig som dommer for, om du spiser kød eller ej. Jeg har selv skåret gevaldigt ned for kød fra de firbenede dyr, men spiser fisk, skaldyr, æg og fjerkræ.

Dagens blomkålssuppe er som base vegetarisk, men du kan altid erstatte kokosmælken med fløde, hvis du foretrækker det.

Du kan også stege nogle skiver parmaskinke eller bacon, som du knuser henover suppen lige før servering. På den måde, bevares det sprødt og lækkert.

Vil du se mere…?

Er du også vild med suppe, så skulle du prøve nogle af mine andre opskrifter. Det kunne være den bagte tomatsuppe, der lige som den her suppe, har en fantastisk dyb og lækker smag pga de bagte grøntsager. Du kan også prøve thai-suppen med kylling eller en skøn curry suppe med kyllinge-kødboller.

Er du blevet særligt vild med smagen fra den bagte blomkål, så skulle du prøve min opskrift på chowder med bagt blomkål. Det er en sundere opskrift på chowder, hvor “suppen” ikke er tyknet med mel.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments