Blomkålspizza – min favorit!
Blåskimmelost og pære er et match made in heaven og når de kombineres med en blomkålspizza og parmaskinke, er det bare fantastisk!
Blomkålspizza med blåskimmel, pære og parmaskinke
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til 1 pizza
- 400 gram blomkålsris eller broccoliris (Lav den gerne selv ved at køre blomkål eller broccoli på din foodprocessor indtil den får en cous cous lignende konsistens)
- 3 stk. æg
- 1 spsk Fiber HUSK
- 1 nip flagesalt
- 1 stk. blåskimmelost
- 1 stk. mozzarellaost – revet i mindre stykker
- 1 stk. pære skåret i tynde skiver
- Lidt olivenolie
- 4 skiver parmaskinke
- 1 håndfuld ruccolasalat
- 1 håndfuld friske krydderurter: Rosmarin og timian eller oregano
Instruktioner
Sådan gør du:
- Start med at tænde ovnen på 200 grader
- Kør dine blomkål eller broccolibuketter i en foodprocessor indtil de får en cous couslignende konsistens.
- Rør dine blomkåls- eller broccoliris sammen med æg, HUSK og lidt salt til en ensartet masse.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel blomkålsdejen ud til en stor rund cirkel.
- Bag den i ca 20 minutter eller indtil den er fast og fint gylden i farven.
- Tag dejen ud og fordel blåskimmelost og mozzarella samt skiver af pære.
- Sæt den tilbage i den varme ovn i 15 minutter eller indtil osten er smeltet og fint gylden på toppen.
- Tag den ud og fordel parmaskinke, ruccola og friske krydderurter på pizzaen og server den rygende varm.
- Rigtig god fornøjelse!
Spis mere grønt….
Jeg elsker grøntsager og glemmer ind imellem, at ikke alle deler min glæde for dem. Men vi ved jo godt, at vi generelt set skal spise flere grøntsager og en blomkålspizza er i min optik en genial måde, at putte ekstra grøntsager ind i hverdagen.
Synes du blomkålen smager for kraftigt igennem, kan du uden problemer udskifte den med broccoli. Du kører på samme måde broccolibuketterne til en cous couslignende masse og du kan også tilsætte andre grøntsager blot de ikke er alt for vandholdige. Det vil gøre dejen for våd og det duer ikke.
Du kan også tilsætte friske krydderurter eller tørrede krydderier for at variere smagen. På den måde blir det aldrig kedeligt!
Osten…..
Normalt er jeg ikke vild med blåskimmeloste, slet ikke faktisk. Men på en pizza sammen med pære og parmaskinke, er det en ganske anden sag. Så selvom du normalt måske ikke spiser blåskimmel, skulle du give den en chance. Du vil helt sikkert blive overrasket.
Foruden blåskimmel har jeg brugt bøffelmozzarella, som jeg har revet i små stykker og fordelt på bunden sammen med den blå ost.
Kan du slet ikke forlige dig med tanken om blåskimmelost, kan du sagtens erstatte den af ekstra mozzarella, gedeost eller anden ost, der egner sig til varme retter.