Ægge-avocado spread….
Perfekt som fyld i dine sandwich og wraps eller som topping når du laver bruschetta.
Ægge-avocado spread
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til 1 person:
- 2 stk. æg – kogte, afkølede og finthakkede
- 2 stk. forårsløg – fintsnittede
- 2 stk. grønne asparges – fintsnittede
- 1-2 spsk god mayonnaise – fx. Hellmann's
- ½ tsk dijon-sennep
- Lidt citronsaft – til at smage til med
- Lidt salt, friskkværnet peber og fintsnittet frisk dild
- 1 stk.(lille) avocado – den ene halvdel skåret skåret i fine skiver. Den anden halvdel skæres i fine tern.
- 2 stk. radiser – skåret i fine skiver
- 1 håndfuld mikrogrønt eller brøndkarse
- ½ stk. stor grovbolle (jeg bruger kun underbollen), 1 wrap eller det du ønsker at bruge som brød
Instruktioner
Sådan gør du:
- Bland i en skål: mayonnaise, forårsløg, asparges, avocadotern, æg og dild sammen. Smag til med citron, salt og friskkværnet peber
- Rist evt din underbolle eller varm tortilla wrap'enLæg et lag skiveskårede radiser og herefter de skiveskårede avocado. Top med en stor skefuld spread og et godt drys frisk mikrogrønt og lidt ekstra dild.Nyd den – rigtig god fornøjelse!
Spis mere grønt….
Vi hører det igen og igen, at vi skal spise mere grønt.
Hjemme hos os, spiser vi i forvejen masser af grønt simpelthen fordi vi elsker grøntsager. Derfor tænker vi heller ikke grønt som et tilbehør, men mere omvendt. Vi tænker først på det grønne og så derefter om der evt skal kød til. Men sådan er det ikke alle der har det – vores tre drenge, var f.eks. ikke særligt begejstrede for grøntsager da de var børn.
De er nu voksne og for længst flyttet hjemmefra og har på forunderlig vis alle lært at spise grønt – men altså først efter at de flyttede hjemmefra. Er det lige den der med, at skomagerens børn, er dem der går i de dårligste sko…..? 😉
Nå, men dengang de stadig boede hjemme vred jeg dagligt min hjerne for at finde på mere eller mindre geniale løsninger til at putte mest muligt grønt ind i maden. Det blev som oftest opdaget, hvorefter de formåede at adskille kød og grønt helt ned i mikrostørrelse……
Mikrogrønt…..
Nu er det kun manden og jeg tilbage i reden, og det er derfor frit slag på alle grøntsagshylderne. Noget vi især benytter os af, er friske krydderurter og så bruger vi store mængder mikrogrønt.
Man blir hurtigt afhængig af mikrogrønt, der både smager dejligt, er super sundt og pynter på maden.
Det kan derfor godt betale sig at investere i hampmåtter og økologiske frø af forskellig slags.
Jeg købte et start-kit hos @tinygardens.dk og det fungerer rigtig fint og du undgår med hampmåtterne at der komme jordbakterier i dine spirer. Derudover er deres dyrkningsbakker i et flot design af sort gummi, så du også har lyst til at have dem stående på dit køkkenbord.
Efterfølgende har jeg suppleret med frø fra firmaet @friskespirer, der også har et væld af frø, spirerbakker og beholdere at vælge imellem.
Brød….
På billedet, har jeg brugt bunden af en grovbolle, jeg har ristet let, så den er dejlig sprød. Du kan sagtens bruge andet som bund, og her er et par forslag:
- Ristet rugbrød eller palæobrød
- Madvafler uden mel og sukker: Madvafler – uden mel og sukker
- flûte
- Sandwichbrød
- Tortilla wraps
- Fladbrød/naanbrød
- Grovbolle
- Ciabattabolle
- Oopsies
- Boller bagt uden mel
Du kan også bruge den som ekstra fyld og mæthed oven på en blandet salat.
Opskriften kommer herunder – rigtig god fornøjelse!