Boller bagt uden mel – lchf

Kært barn, mange navne…..

Nogle kalder dem oopsies, mens andre kalder dem LCHF-boller.

Jeg har i forbindelse med min livsstilsændring, søgt alternativer til det mere traditionelle brød, som jeg ellers er ret vild med og i min jagt har jeg fundet en opskrift, der kommer ret tæt på en traditionel bolle. I hverfald så tæt på man nu kan komme, når bollen er bagt uden mel.

Denne version er virkelig lækker, blød og velsmagende og jeg tænker den vil være rigtig god til både morgenbrød, en sandwichbolle med masser af grønt og fiske- eller kødpålæg eller med f.eks hummus, asparges-guacamolen eller avokadospread

Du skal bruge:

  • 5 æg
  • 1.5 del creme fraiche 18%
  • 100 gram sesamfrø
  • 100 gram mandelmel
  • 3 spsk loppefrøskaller (HUSK)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1-2 tsk flagesalt
  • 1 fintrevet gulerod
  • 50 gram reven ost (jeg bruger rød mozarella)

Sådan gør du:

Alle ingredienser kommes i en skål og røres sammen til en ensartet masse, der med en ske lægges på bagepapir. Jeg får 6 fine burgerboller ud af denne portion.

Bages ved 200 grader (varmluft) i ca 15 minutter, men hold øje med dem for ovne bager meget forskelligt.

Velbekomme!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments