den bedste tomatsalat med rødløg
Helt enkel og virkelig lækker tomatsalat, hvor skiver af store solmodne tomater lægges lagvis med tynde skiver af rødløg. Dryppes med en rigtig god olivenolie og krydres med salt og masser af friskkværnet peber. Giv salaten en drys fintsnittede basilikumsbalde – og det var det! Hurtigt, enkelt og lækkert som frokost eller forret med lidt lækkert brød ved siden af eller som tilbehør til sommerens grill- eller pastaretter.
Tomatsalat med rødløg
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 bøftomat eller anden stor tomat – skal være godt moden
- 1 stort rødløg
- 1 spsk god olivenolie
- flagesalt (tilsmagning)
- friskkværnet peber (tilsmagning)
- Evt. frisk basilikum (pynt og kan udelades)
Instruktioner
- Skær tomaten og rødløget i tynde skiver
- Læg dem lagvis i en flad skål krydr med flagesalt og friskkværnet peber. Dryp olivenolie henover og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Lad tomatsalaten trække 15 minutter eller længere tid og det er vigtigt, at det sker ved stuetemperatur. Så kan smagene rigtig udvikle sig.
- Giv evt et ekstra dryp olivenolie og et drys med små fine basilikumsblade lige før servering.
- Perfekt som tilbehør serveret med lidt godt brød ved siden af til at samle den dejlige olivenmarinade op med.