Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Tomatsalat med løg
Antal
1
portion
Samlet tid:
15
minutter
min
Ingredients
1
bøftomat eller anden stor tomat - skal være godt moden
1
stort
løg
(salatløg eller rødløg)
1
spsk
god olivenolie
flagesalt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
Evt.
frisk basilikum
(pynt og kan udelades)
Tilberedning
Skær tomaten og rødløget i tynde skiver
1 bøftomat eller anden stor tomat - skal være godt moden
Læg dem lagvis i en flad skål krydr med flagesalt og friskkværnet peber. Dryp olivenolie henover og krydr med salt og friskkværnet peber.
1 stort løg,
1 spsk god olivenolie,
flagesalt,
friskkværnet peber
Lad tomatsalaten trække 15 minutter eller længere tid og det er vigtigt, at det sker ved stuetemperatur. Så kan smagene rigtig udvikle sig.
Giv evt et ekstra dryp olivenolie og et drys med små fine basilikumsblade lige før servering.
Evt. frisk basilikum
Perfekt som tilbehør serveret med lidt godt brød ved siden af til at samle den dejlige olivenmarinade op med.