En spicy suppe….
Skøn suppe med masser af smag fra de varme krydderier og dejlig kål som fyld. Du bestemmer selv, om du vil holde den vegetarisk eller eventuelt tilsætte lidt stegte kyllingestykker.
Thai suppe med kål og kylling
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 1 lille bakke champignoner skåret i kvarte
- 400 gram kyllingefillet eller hvidløgsstegte kæmperejer (Du kan også spise suppen vegetarisk)
- ½ bundt palmekål – fintsnittede
- 4 stk mini pak choi – groftsnittede
- 1 dåse fuldfed kokosmælk – 400 ml
- 4 dl kyllingebouillon
- 1-2 tsk karrypaste
- Ca 10 cm friskrevet ingefær
- 2-3 tsk gurkemeje
- 2 spsk fiskesauce
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- Evt 2 stk gulerødder kørt igennem en spiralizer
- 1 håndfuld ristede græskarkerner (som pynt)
Instruktioner
- Med kylling:
- Rist først champignonerne på en tør pande. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber. Læg dem herefter over på en tallerken.
- Steg kyllingestykkerne i lidt olie (i en pande med høje kanter) til de får en gylden overflade og bliver gennemstegte. Jo mindre stykker, jo hurtigere går det. Læg dem over på en tallerken imens du laver suppen klar.Du skal ikke vaske panden!
- Tilføj lidt ekstra olivenolie
- Læg karrypaste ned i den varme olie og rør godt rundt. Når den begynder at dufte tilsætter du først palmekål (den skal ha mest) og tilføj herefter den nederste hvide del af pak choi.Sauter et par minutter ved middel varme.
- Tilføj nu kokosmælk, kyllingebouillon og gurkemeje. Rør rundt og lad det koge igennem et par minutter. Det må gerne tykne lidt.
- Smag til med fiskesauce, måske lidt ekstra friskrevet ingefær, evt lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- Læg til sidst de fintsnittede grønne toppe fra pak choi, de ristede svampe, gulerodsspiraler og kyllingestykker ned i panden. Varm det hele godt igennem.
- Server med et drys ristede græskarkerner.
Kål var i mange år en lidt overset grøntsag, men det har heldigvis ændret sig. Faktisk betragtes kål i dag som en superfood og er noget af det sundeste du kan spise.
Kål udgør en af grundstenene i det nordiske køkken, men det ville være synd at begrænse sig til det nordiske køkken. Kål egner sig lige så godt i en thai-inspireret suppe
Kål strutter af sundhed, ja faktisk er kål de rene vitaminbomber! Derudover indeholder de en masse gode stoffer, glucosinolater og kostfibre, der både gavner dine tarmbakterier, dit immunforsvar, forebygger kræft og forskellige livsstilssygdomme som f.eks. type 2 diabetes.
Luft i maven….
Kål kan være en kras omgang for maven og det afholder desværre mange fra at spise den sunde kål. Kål KAN nemlig give luft i maven.
Luften skyldes de svovlforbindelser, der dannes – men bare rolig. Det er kun i starten. I takt med at mave og tarm vænner sig til kålen, forsvinder generne.
Du kan også prøve at vænne maven til kål, ved i starten at spise kålen tilberedt i stedet for rå. Og husk at drikke godt med vand til.
Vild med kål…?
Rosenkålssalat med sprød parmaskinke
Blomkålspizza med pære og parmaskinke
Enkel spidskålssalat | grundopskrift