Nem hverdagsmad: Asiatisk Kylling med ris og grønt i kokosdressing
Leder du efter lidt nyt og lækkert til aftensmaden, så vil jeg anbefale dig at prøve den her opskrift. Den er både sund, nem og hurtig…..nåh ja og naturligvis vildt lækker.
Faktisk kan du servere den som en lun salat eller bowl, for der følger en vildt lækker dressing med – en grøn kokosdressing, som du fint kan bruge til andre salater også.
Asiatisk kylling med ris og grønt serveret med grøn kokosdressing
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 600 gram kyllingefiletter f.eks. inderfilet eller bryst skåret i mindre stykker
- Lidt olivenolie til at stege i
- ½ flaske Teriyaki-sauce hvis du ikke vil lave din egen marinade
Hjemmelavet teriyaki-marinade – hvis du ønsker at lave din egen:
- 2 spsk soyasauce
- Ca 1 spsk flydende honning
- 2 spsk Maizena
- 1 fed knust hvidløg
- 3-4 tsk muscovadosukker (Brun farin kan også bruges)
- 1 cm friskrevet ingefær
- 2 dl vand
- Evt 1 nip chiliflager (hvis du ønsker marinaden lidt stærk)
Ris:
- 5 dl vand
- 3 dl jasmin eller basmatiris
- Lidt salt
Salaten/tilbehøret:
- 1 stk agurk – halveret og kerner fjernet med en teske
- 100 gram sukkerærter – gerne fra frost der tøes op og skæres i halve
- 2 stk forårsløg – den hvide del skæres i ringe og den grønne del skæres i tynde strimler.
- 1 håndfuld cashewnødder eller peanuts
- 1 håndfuld kokosflager
- ½ håndfuld bredbladet persille til pynt
Grøn dressing:
- Lille karton kokosmælk 330 ml
- 1 håndfuld friske basilikumsblade
- 1 cm friskrevet ingefær
- 1 stk økologisk lime – både saft og fintrevet skal
- 1 håndfuld cashewnødder
- Smag til med: Fishsauce, flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Vil du lave din egen teriyaki-marinade starter du med at lave den:Kog vand, muscovadosukker, honning, soyasauce, hvidløg og friskrevet ingefær op i en lille kasserolle.Da det simre i ca 5 minutter.Rør maizena ud i en lillesmule koldt vand og rør den ud i marinaden. Lad saucen simre et par minutter til den tykner en smule og lad herefter saucen køle af. Herefter er den klar til brug.
- Vend kyllingestykkerne i din hjemmelavede marinade eller brug en færdig en af slagsen.Vælger du en færdiglavet vil jeg foreslå at tilføje lidt ekstra spice i form af friskrevet ingefær og evt lidt chiliflager, da mange af de færdige marinader savner lidt kant.Stil kyllingen på køl meget gerne natten over, hvis du har mulighed for det. Marinaden trænger bedre ind, når den får tid til at trække og det gir bare bedre smag til kødet.
- Steg kyllingen i lidt olivenolie og kog risene som anvist på pakken.Foretrækker du pasta, kan du sagtens bruge det i stedet for.Imens kyllingen steger og ris/pasta koger laver du tilbehøret og dressingen klar.
Sådan laver du dressingen:
- Jeg putter alle ingredienserne i en blender og kører den jævn heri. Smager den til med limesaft, fishsauce, salt og friskkværnet peber.Vil du gerne have en lidt stærkere sauce, kan du tilføje lidt grøn chili eller lidt chiliflager.Dressingen er pga kokosmælken tyndtflydende, men alligevel cremet lækker. Den smager dejligt som dressing til mange andre salater.
Sådan kan du servere retten:
- Jeg holder af at servere retten samlet – som en stor lun salat. Du kan naturligvis også servere de enkelte dele hver for sig. Så du vælger bare efter hvad du har lyst til.
- Jeg bruger min paellapande til at koge risene i (sparer på opvasken) og topper med grøntsagerne, det stegte kyllingekød, kokosflager og nødder.Til slut drysses med bredbladet persille.Dressingen serveres ved siden af, så alle selv kan forsyne sig.Sæt evt små skåle ind med ekstra kokosflager og nødder.
- Bliver der en rest til overs, har du lækker frokost til dagen derpå. Retten smager nemlig også dejligt kold.
- Husk du kan følge mig på INSTAGRAM op på den måde altid være opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.
- Rigtig god fornøjelse!
Tips til opskriften
Kyllingen har jeg marineret og lagt på køl aftenen før, simpelthen fordi det gir det bedste resultat. Men ok, nogle gange har man ikke lige fået det gjort – så hellere kortere tid end slet ikke.
Jeg vedlægger en opskrift på en hjemmelavet teriyaki-marinade, men skal det være nemt og enkelt, kan du sagtens bruge en færdiglavet. Her kan du overveje at tilføje lidt ekstra spice som f.eks. lidt fintrevet ingefær og et nip chili.
Jeg har valgt at servere langkornede ris til kyllingen, men du kan sagtens bruge pasta i stedet for. Så er der et tip til lidt variation.
Du kan naturligvis også altid variere de grøntsager og nødder, jeg har valgt til opskriften. Brug det du har i grøntsagsskuffen, så vi undgår madspild.
Prøv også: Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegt grønt
Lidt tip til servering….
Salaten er hurtigt lavet. Jeg steger de marinerede kyllingefileter samtidig med, at jeg koger ris eller pasta. Imens de er på komfuret, skyller og anretter jeg en enkel grøn salat og blender en lækker grøn dressing. Så er alt klar på ingen tid.
De kogte og stadig lune ris(eller pasta) hældes i en paellapande eller stort fad, der toppes med grøntsager og den stegte kylling. Herefter topper jeg med kokosflager og nødder samt lidt friske krydderurter.
Dressingen serverer jeg ved siden af sammen med den grønne salat – så kan alle selv forsyne sig.
Du kan naturligvis også servere alle delene i hver deres skåle og fade, hvis du foretrækker det. Smagen er jo den samme.
Skulle der blive en rest til overs, er der en skøn frokost i vente til dagen efter.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!