Asiatisk kylling med ris og grønt serveret med grøn kokosdressing
Antal 4personer
Ingredients
600gramkyllingefiletter f.eks. inderfilet eller bryst skåret i mindre stykker
Lidtolivenolie til at stege i
½flaske Teriyaki-sauce hvis du ikke vil lave din egen marinade
Hjemmelavet teriyaki-marinade - hvis du ønsker at lave din egen:
2spsksoyasauce
Ca 1 spskflydende honning
2spskMaizena
1fedknust hvidløg
3-4tskmuscovadosukker(Brun farin kan også bruges)
1cmfriskrevet ingefær
2dlvand
Evt 1nipchiliflager (hvis du ønsker marinaden lidt stærk)
Ris:
5dlvand
3dljasmin eller basmatiris
Lidtsalt
Salaten/tilbehøret:
1stkagurk - halveret og kerner fjernet med en teske
100gramsukkerærter - gerne fra frost der tøes op og skæres i halve
2stkforårsløg - den hvide del skæres i ringe og den grønne del skæres i tynde strimler.
1håndfuldcashewnødder eller peanuts
1håndfuldkokosflager
½håndfuldbredbladet persille til pynt
Grøn dressing:
Lillekartonkokosmælk 330 ml
1håndfuldfriske basilikumsblade
1cmfriskrevet ingefær
1stkøkologisk lime - både saft og fintrevet skal
1håndfuldcashewnødder
Smag til med:Fishsauce, flagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Vil du lave din egen teriyaki-marinade starter du med at lave den:Kog vand, muscovadosukker, honning, soyasauce, hvidløg og friskrevet ingefær op i en lille kasserolle.Da det simre i ca 5 minutter.Rør maizena ud i en lillesmule koldt vand og rør den ud i marinaden. Lad saucen simre et par minutter til den tykner en smule og lad herefter saucen køle af. Herefter er den klar til brug.
Vend kyllingestykkerne i din hjemmelavede marinade eller brug en færdig en af slagsen.Vælger du en færdiglavet vil jeg foreslå at tilføje lidt ekstra spice i form af friskrevet ingefær og evt lidt chiliflager, da mange af de færdige marinader savner lidt kant.Stil kyllingen på køl meget gerne natten over, hvis du har mulighed for det. Marinaden trænger bedre ind, når den får tid til at trække og det gir bare bedre smag til kødet.
Steg kyllingen i lidt olivenolie og kog risene som anvist på pakken.Foretrækker du pasta, kan du sagtens bruge det i stedet for.Imens kyllingen steger og ris/pasta koger laver du tilbehøret og dressingen klar.
Sådan laver du dressingen:
Jeg putter alle ingredienserne i en blender og kører den jævn heri. Smager den til med limesaft, fishsauce, salt og friskkværnet peber.Vil du gerne have en lidt stærkere sauce, kan du tilføje lidt grøn chili eller lidt chiliflager.Dressingen er pga kokosmælken tyndtflydende, men alligevel cremet lækker. Den smager dejligt som dressing til mange andre salater.
Sådan kan du servere retten:
Jeg holder af at servere retten samlet - som en stor lun salat. Du kan naturligvis også servere de enkelte dele hver for sig. Så du vælger bare efter hvad du har lyst til.
Jeg bruger min paellapande til at koge risene i (sparer på opvasken) og topper med grøntsagerne, det stegte kyllingekød, kokosflager og nødder.Til slut drysses med bredbladet persille.Dressingen serveres ved siden af, så alle selv kan forsyne sig.Sæt evt små skåle ind med ekstra kokosflager og nødder.
Bliver der en rest til overs, har du lækker frokost til dagen derpå. Retten smager nemlig også dejligt kold.
Husk du kan følge mig på INSTAGRAM op på den måde altid være opdateret på, når der kommer nye opskrifter ind på bloggen.